Järviseudun ammatti-instituutin logistiikka-ala kehittyy

Julkaistu:

Aihe:

Opiskelijoiden itsensä valitsema kuorma-auto otettiin juhlallisesti käyttöön tiistaina Järviseudun ammatti-instituutin Lappajärven yksikössä.Alan opettajat ja opiskelijat suunnittelivat pitkään sopivan ja tarpeellisen kuorma-auton hankkimista. Valintakriteerejä koottiin hartaasti ja asiantuntevin ottein. Tarkan työn jälkeen yhteisymmärrys vaatimuksista oli koossa ja niin voitiin etsiä ne täyttävää ajokkia.

Tarjonnasta seuloontui muutamia hyviä vaihtoehtoja, joiden paremmuutta ratkottiin ja etsittiin hyviä ja huonoja puolia. Ehdottomana edellytyksenä oli perinteikkään V8-moottorin vaikuttava rötkötys. Ja silloin auton merkki asettuu Scaniaksi.

Muutamasta ehdokkaasta alkoi ostoneuvottelut, joiden tuloksena nyt kotiutui Lappajärvelle kuvan mukainen Scania 144. Auto on käytetty, jo pitkän tien kulkenut, mutta perussiisti ja ehjä. Tekniikka on kunnossa ja sisältää kaiken, jota alalle oppimisessa tarvitaan. Autolla toteutuu huollon ja päivittäistarkastuksien oppiminen, kuormankäsittely ja -sidonta sekä moni muu ammattipätevyyden osoittamiseen tarpeellinen harjoite ja ammattiosaamisen näyttö. Ajoneuvolla tutustutaan myös käytännön ajosuoritteisiin.

Heti saavuttuaan halliin auto sai osakseen tarkan pesun, sillä matka Kirkkonummelta oli kurannut kyljet. Seuraavaksi opiskelijat alkoivatkin jo suunnitella tarvittavia huolto- ja kohennustöitä ja pian oli jo erään opiskelijan puhelimen ruudulla värien uudistus ja logojen teippausehdotus.

Uutukaisen ympärille rakentui koko kouluyhteisön yhteinen tilaisuus, Jami-tarrojen liimaustapahtuma ja auton tervetulotilaisuus. Jatkossa kuorma-auto saa osakseen perushuoltoa, kenties maalausta ja monta muuta opetussuunnitelmassa mainittua tutkinnonosiin liittyvää työharjoitusta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.