Lappajärveläislähtöisen kirjoittama komedia valtakunnallisessa elokuvakilpailussa

Lappajärveläislähtöisen Tuomo Ala-Kojolan käsikirjoittama lyhytelokuva Mulkku-Ulf on viikonloppuna osana Tampereen elokuvajuhlien kotimaista kilpasarjaa.Elokuva on nähtävissä myös Yle Areenassa lauantaihin klo 12 asti, sillä se osallistuu myös Ylen Uusi Kino -äänestykseen.

Elokuvan rooleissa ovat Vesa Vierikko, Sulevi Peltola, Tanja Heinänen, Kristiina Halkola, Eero Melasniemi ja Kari Parkkinen.

–Oli mahtavaa aloitteleva käsikirjoittajana päästä näkemään varsinaisia elokuvalegendoja kirjoittamissani rooleissa, Ala-Kojola kertoo.

Mulkku-Ulf on musta komedia 71-vuotiaasta Ulfista, jolla on vain yksi ystävä, neliraajahalvaantunut Mauri. Ulfin maailma järkkyy, kun Mauri ilmoittaa kuolinvuoteellaan Ulfin olevan mulkku. Tämän lisäksi paljastuu, että Maurin laatima testamentti edellyttää, että Ulf järjestäisi juhlat, joihin tulisi edes yksi vieras.

–Elokuva on kepeä ja absurdi, mutta pohjimmiltaan siinä käsitellään vakavaa aihetta eli yksinäisyyttä. Uskon, että komedia on hyvä keino käsitellä kipeää teemaa, jolta eivät aina säästy niin nuoret kuin vanhatkaan.

Lyhytelokuvan ovat ohjanneet Juulia Kalavainen ja Ilona Hiltunen, joka toimi myös elokuvan tuottajana. Elokuva on toteutettu osana Metropolian ammattikorkeakoulun opintoja.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.