“Jami on pärjännyt hyvin”

Julkaistu:

Aihe:

Presidentti myönsi maaliskuun 10. päivä Jouni Kankaalle rehtorin arvonimen. Kangas on tehnyt pitkän uran Järviseudun ammatti-instituutin koulutusalajohtajana.

Viime vuoden elokuussa Järviseudun ammatti-instituutista eläkkeelle jäänyt Kangas sanoo, että Järviseudulla tehdään erinomaista työtä.
–Jami on pärjännyt tosi hyvin. Tulosrahoitusta on tullut, mikä tarkoittaa sitä, että oppilaat ovat työllistyneet hyvin ja päässeet jatko-opintoihin.
Vuosikymmenten aikana myös ammatillinen koulutus on muuttunut. Opetussuunnitelmia on uusittu moneen kertaan, yhteisiä aineita lisätty ja työharjoittelun rooli kasvanut.
–Kun itse opiskelin ammattikoulussa, lähiopetusta oli 38 tuntia viikossa. Nykyään sitä on 30 tuntia ja mukaan on tullut paljon yhteisiä opintoja.
Ammatillinen opetus uhkaa jäädä paitsioon.
–Uudistuksia on tehty ammatillisten aineiden kustannuksella. Tämä asia harmittaa.
Ammatillisessa opetuksessa on nykyään tehtävä paljon enemmän kuin aikaisemmin, mutta entistä pienemmillä resursseilla.
–Opettajien keinot kapenevat, pitää olla melkoinen taikuri, että oppilaista saadaan ammattilaisia.

Mainos

Lue aiheesta lisää Järviseudun Sanomista.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.