Alajärven tulos yli 7 miljoonaa ylijäämäinen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Alajärven kaupungin tilinpäätös vuodelta 2016 on poistojen jälkeen 7,019 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Talousarvio laadittiin 2,3 miljoonaa ylijäämäiseksi.

Hyvää tulosta selittävät talousarvion mukaiset menot paitsi henkilöstökuluissa, joista saatiin säästöä miljoona euroa, erikoissairaanhoidon kulujen aleneminen miljoonalla, verotulojen kasvu miljoonalla ja valtionosuuksien kasvu 2,3 miljoonalla eurolla. Toimintatulot nousivat samalla kun kulut laskivat.

–Melkein uskallan väittää, että tämä on Suomen ennätystulos verrattuna väkilukuihin, totesi kaupunginjohtaja Vesa Koivunen.

Mainos

Koivusen puhelin onkin soinut tiuhaan, kun kuntajohtajat eri puolilta maata ovat kyselleet syitä huimaan tulokseen. Tuloksen takana on sekä kovaa työtä, että onnea valtionosuuksien jaossa. Kuten hallintojohtaja Tero Kankaanpää kuivaili, kerrankin ponnistus osui lankulle oikeaan aikaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.