Ensiapukerho alkaa Vimpelissä

SPR:n Vimpelin osasto on elvyttämässä ensiapuryhmän toimintaa. Paikkakunnalla toimi aktiivinen ryhmä viimeksi kuusi, seitsemän vuotta sitten.

Erityisesti lukioikäisille tarkoitettua ensiapuryhmää on puuhaamassa Roosa Ilomäki, joka löysi ensiaputoiminnan itse kolme vuotta sitten. Sen jälkeen hän on suorittanut ensiavun ykkös- ja kakkoskurssit sekä päivystäjäkoulutuksen Jyväskylässä ja ollut päivystystoiminnassa mukana Alajärven ja Kauhavan ryhmissä.

Ensiavun ryhmäillat aloitetaan helmikuussa. Niihin ovat tervetulleita myös aikuiset ja yläkouluikäiset. Ensiapuryhmään haluaville nuorille on luvassa ilmaiset päivystämiseen vaadittavat koulutukset Vimpelissä jo kevään aikana.

Ensiapuryhmän toiminta käynnistyy 6. helmikuuta pidettävällä uusien illalla, jossa on mukana myös kouluttaja Virve Karling. SPR:n aktiivit toivovat, että moni tarttuisi mahdollisuuteen, usein kun sanotaan, että pienellä paikkakunnalla on vähän harrastusmahdollisuuksia, eivätkä kaikki innostu urheilustakaan.

–Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden lähteä päivystäjäksi ja kouluttautua eteenpäin. Voi tulla mukaan myös vain harjoittelemaan ensiaputaitoja, sillä niitä voi tarvita siviilielämässäkin ja erityisesti, jos hakeutuu hoitoalalle, kertoo Roosa Ilomäki.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.