Vimpelissä ei perusteita veroprosenttien laskemiselle

Vimpelin kunnan tilinpäätösennuste kuluvalle vuodelle näyttää muodostuvan alijäämäiseksi, samoin ensi vuoden valmistuvassa oleva talousarvio jäänee miinukselle.

Koska alijäämän kattamisvelvollisuutta koskevaa sääntelyä on tiukennettu ja konserninäkökulmaa korostettu, perusturvan ja sivistyspalveluiden kustannukset ovat nousussa ja korkomenojen kasvuun on varauduttava, kunnanhallitus esittää valtuustolle, että vuoden 2019 tuloveroprosentti on sama kuin kuluvana vuonna, 22,25.

Yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi esitetään 1,10, vakituisten asuntojen kiinteistöveroprosentiksi 0,65, muiden kuin vakituisten asuinrakennusten 1,30, kaava-alueen rakentamattomien tonttien 3,00 ja yleishyödyllisten yhteisöjen 0,00.

KUNNANHALLITUS myös esittää kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto antaa kunnanhallitukselle valtuuden tarvittaessa muuttaa kunnan lainasalkun rakennetta korkoriskin pienentämiseksi.

Valtuusto kokoontuu 12. marraskuuta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.