Yhteisellä lenkillä ylläpidetään kuntoa ja huolletaan aivoja

Heikki Seppä ja Janne Hauta-aho johtavat Taapertajien päivittäistä lenkkiä.
JOS ON liikkeellä arki-iltoina kuuden ja seitsemän välillä Vimpelin kirkonkylällä, voi tavata joukon huomioliiveihin pukeutuneita miehiä kävelylenkillä. Siinä menevät Tuohiperän Taapertajat, jotka ovat lenkkeilleet yhdessä yli kymmenen vuoden ajan.

Kilometrejä on ahkerimmille kävelijöille ehtinyt karttua jo tuhansia. Kunta myönsi heille vuonna 2014 liikunnan erityispalkinnon.

–Kierrämme aina suunnilleen saman lenkin, tuulesta ja sateesta riippuen, kertoi Heikki Seppä.

–Kokeilimme kyllä kerran mennä Kaarisillan kautta, mutta Rantakyläntiellä oli pimeää ja paljon liikennettä. Pyrimme kävelemään yli kolme kilometriä, siinä menee noin 40 minuuttia.

Peruslenkki kulkee kirkon ohi ja puikkaa Aapiskujan kohdalta ison tien alitse riippusillalle päin palaten Koskelan liittymästä kohti Opintietä. Haastattelupäivänä lenkistä jätettiin pois riippusillan mutka pimeyden ja märkyyden vuoksi.

Periaatteena on, että Jäykäntien ja Opintien risteyksessä ollaan visusti kuudelta.

–Joka kerta lähdetään samaan aikaan, siihen saa tulla kuka tahansa, toivotaan, että tulisi mukaan, ja että olisi liivit päällä, turvallisuuden vuoksi, Esa Rannila totesi.

Kaiken kuntoiset ovat tervetulleita ja matka etenee hitaimman tahtiin. Ja kaikkia vastaantulijoita tervehditään.

KAIKEN KAIKKIAAN joukossa on ollut mukana kolmisenkymmentä miestä. Porukan ikähaarukka on nykyisin yli 40 vuotta, keskiarvo yli 60. Lenkkiporukan koko vaihtelee päivittäin. Suurin osa kävelijöistä on Tuohiperän asuinalueelta, mutta toisinaan kävelijöitä tulee mukaan Itäkylästä saakka.

Yhdessä kävellessä vaihdetaan kuulumiset ja pohdiskellaan maailman menoa.

–Tämä on sosiaalinen tapahtuma, Pekka Ylisuutari totesi.

–Kyllä sitä viideltä jo alkaa katsomaan kelloa, että kohta pääsee taas lenkille, Seppä kertoi.

–Joskus kun miettii, että ei jaksaisi lähteä, tulee mieleen, että Janne (Hauta-aho) siellä vartoo kuitenkin ja on lähdettävä, Esa Rannila naurahti.

–Pesäpallokauden aikana emme lenkkeile. Pakkasraja on 20 astetta, eikä oikein kovalla tuulella ja sateella lähdetä. Harvoin lenkkejä jää väliin, totesi 10 vuotta mukana ollut Pentti Pekkola.

MIEHET muistelivat, että Linnan Tapio ja Nygårdin Sakari aloittivat aikoinaan säännöllisen porukassa kävelemisen. Pelkkään kävelyyn ei Taapertajien toiminta kuitenkaan rajoitu.

–Muutaman kerran on käyty laittamassa lähialueilla ihmisten puita latoon ja auttelemassa muutenkin, Seppä kertoi.

Yhteistä tekemistä on myös pikkujoulu. Tänä vuonna kokoonnutaan Itäkylän kylätalolle joulusaunaan. Toisinaan syntymäpäiväsankari tarjoaa porukalle purtavaa lenkin jälkeen.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.