Nyt on koripalloilun aika

Koripalloilija Miina Lapila muutti syyskuuna alussa Vimpeliin Lappeenrannasta, jossa pelasi Catzien riveissä kolme kautta. Hän haluaa nyt satsata koripalloon ja kehittää itseään pelaajana, mihin on Vedon riveissä hyvät mahdollisuudet.

Lapilan koripallo-ura käynnistyi palloilukerhosta, johon hän osallistui esikouluiässä.

–Isovelikin pelasi, ja vaikka minulle tarjottiin muitakin lajeja, halusin pelata vain koripalloa, Lapila muistelee.

1995 syntyneen Lapilan kasvattajaseura on helsinkiläinen Sykki. Lähtiessään opiskelemaan ympäristötekniikkaa Lappeenrantaan hän siirtyi Catzien riveihin. Palloilun ja opintojen yhdistäminen oli hektistä. Valmistuttuaan kandiksi hän halusi keskittyä koripalloon.

–Täällä voin harjoitella kaksi kertaa päivässä, eikä tarvitse ajatella muuta. Tekee hyvää vähän rauhoittua. Arjessa on tietyt rutiinit. Olen tehnyt englannin kurssia etäopintoina ja valmennan mikro-tyttöjen joukkuetta.

AIKAISEMPIEN pelireissujen perusteella mielikuva Vimpelistä oli, että paikka on tosi pieni.

–Otteluissa oli yllättävän paljon väkeä katsomossa, halli melkein täynnä ja hyvä tunnelma, hän muistelee käyntejään liikuntahallilla.

–On ollut helppoa päästä sisään joukkueeseen. Minut on otettu hyvin vastaan. Täällä on hyvä ilmapiiri, mutta asiat tehdään kuitenkin kunnolla. Aamutreeneissä keskitytään heittelyyn samoin kuin Catzeissa, mutta iltatreeneihin ei saada aina viisi vastaan viisi -peliä, kun osa pelaajista on muualla opiskelemassa, joten pienpelit ovat suuremmassa roolissa.

Pelitapa on erilainen verratessa Lappeenrantaan.

–Siellä mennään esimerkiksi puolustuksessa sääntökirjan mukaan, täällä on käytössä muutama setti ja kuvioita harjoitellaan lisää. Ollaan aggressiivisempia, luetaan vastustajaa ja luodaan painetta palloon.

Vaikka joukkueen koko potentiaali ei ole vielä tullut esille, on joka pelissä ollut Lapilan mukaan jotain hyvää. –Etenkin alku. Sitten on vähän nukahdettu jossain vaiheessa. Muutama helppo kori tekee tasaisessa ottelussa eron.

Etenkin puolustusta ja levypallopeliä hiotaan treeneissä. Oman pelitavan valjastaminen voitokkaaksi on ollut hankalaa vastustajien ennakoidessa joukkuetta ja muuttaessa omaa pelityyliään vaikeuttaen onnistumista.

–Pitäisi päästä juoksemaan kenttää, nopeilla pelaajilla siirtymähyökkäykseen ja toisaalta heti alas, ettei vastustaja pääse vapaasti korille.

Joukkueen vahvuuksia ovat fyysisyys, ulottuvuus, nopeus, joukkuepeli, tasaisuus ja hyvät heittäjät.

–Pahimmat vastustajamme tulevat olemaan tällä kaudella Hyvinkää ja EBT, jolla on juoksuvoimainen, aggressiivinen joukkue. Lappeenranta on aina vahva. Sarja on todella tasainen, mikään peli ei tule olemaan helppo, mutta ei toisaalta mahdoton voittaakaan.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.