Innovatiivisuus toi Vuoden Yritys -tunnustuksen Lakikselle

: Lakis Oy valmistautuu kolmanteen talvisesonkiinsa. Jouni Niemelä ehtii saada uuden hyppyboxin rinteeseen valmiiksi ennen talven tuloa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

”Kolme vuotta Lakeaharjun rinneyrittäjänä toiminut lapualainen Jouni Niemelä uudisti jo ensimmäisen toimintavuotensa aikana merkittävällä tavalla rinnekeskuksen toimintaa remontoimalla ravintolan, rakentamalla laavun ja frisbeegolf-radan ja tekemällä toimintaa näkyvämmäksi”, todetaan valinnan perusteluissa.

Kesän aikana Niemelä muutti vanhan, käytöstä poistetun säähavaintopallon neuvottelutilaksi ravintola Välilaskun katolle. Samaan aikaan hän pyöritti M/S Veannettaren toimintaa Lappajärvellä.

–Toiminta on ollut näkyvää, eteenpäin menevää, aivan ihmeellisellä tavalla innovatiivista, persoonallista ja rohkeaa, toteaa Vimpelin Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Susanna Korkiatupa.

–Matkailun toimialalla ei ole kunnassamme montaa tekijää, mutta näemmä yksi pystyy saamaan aikaan asioita monenkin edestä. Yrittäjä on osallistunut kunnan kehittämiseen vapaa-ajallaan, sillä hän on mukana Elinkeino-valiokunnassa, jossa on tänä vuonna valmisteltu Elinkeino-strategiaa. Yrittäjän esimerkki on inspiraationa muillekin, ja hänen positiivinen, mutta vaatimaton asenteensa työhön on erinomaisena ansiona.

Lisäksi Niemelä on mukana kehittämässä Lakeaharjun aluetta eri yhdistysten kanssa ja osallistuu muun muassa Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti -kyläseuran toimintaan.

Haasteet innostavat pitkän linjan yrittäjää

TÄMÄ on ollut vähän sellainen Peltsin rankka vuosi, paitsi että tässä oli vain rankka kesä, yrittäjä Jouni Niemelä kiteyttää.

Kesän aikana Niemelän hallinnoimalla M/S Veannettarella kierteli Lappajärven selkää lähes 2 000 henkilöä. Projekteihinsa heittäytyvä Niemelä päätti samaan syssyyn urakoida valmiiksi rinneravintolan laajennuksen, joka vei runsaasti aikaa. Tuloksena on Lakeansydän, jonka sauna- ja kokoustilat on otettu hyvin vastaan.

NIEMELÄN yrittäjäuraa on kestänyt jo yli 30 vuotta. Työura käynnistyi jo alaikäisenä lomitustöillä. Yrittäjyyttä hän on nähnyt ennen Lakista niin matkatoimiston, kalkitusaineiden myynnin kuin kuorma-autoilunkin parissa.

–Näyttäisi kulkevan 10 vuoden periodeissa, Niemelä naurahti.

–Innostun moneen asiaan nopeasti, ja haluan haasteita. Kun homma on hallussa, aloitan jotain uutta.

Kuorma-autoyritys jatkuu kuuden hengen voimin Lakiksen rinnalla. Niemelä johtaa yritystä etätyönä.

–Delegointia tässä on kyllä joutunut opettelemaan. Ajamme kierrätysmateriaaleja isommalla alueella.

Yrittämisessä kiehtoo oma vapautensa.

–Aamulla voi nukkua, jos nukuttaa tai nousta, keittää kahvit ja lähteä hommiin. Joka päivä on erilainen. Päivääkään en vaihtaisi pois. Olen istunut onnellisen oksan alla tai sitten olen tyhmä. Uhkarohkea ainakin, sellainen luonne, että tehdään mitä huvittaa.

Ihmisten kanssa oleminen on Niemelälle mieluista.

–Työ välinevuokraamossa on verrattavissa matkatoimiston hommaan, sama on Veannettaren kanssa. Muuten tämän on yksinäisen miehen soturihommaa. Tehtaalle minua ei saisi.

Niemelä on aiemmin ollut Lapua Yrittäjien jäsen, mutta siirtyi hiljattain Vimpelin yhdistykseen.

–Samat edut kummassakin. Suosin pienempää porukkaa, Niemelä naurahti.

UUTEEN talvisesonkiin valmistautuminen on hyvällä mallilla.

–Rinne on lumetusvalmiudessa. Tässä on tehty kaivinkonetöitä ja kaapelointia, vedetty vesilinja rinteeseen, rakennettu uutta hyppyboxia ja tarkastettu hissit.

Ravintolan puolelle suunnitellaan muutoksia, jotka lisäävät kapasiteettia ja nopeuttavat asiointia. Myös vuokraamon puolella lipunmyyntiä yksinkertaistetaan.

Uusia ideoita puskee koko ajan.

–Pää ei lepää. Ja muiltakin otan nöyrästi ajatuksia vastaan.

NIEMELÄ peräänkuuluttaa satojen Lappajärven ympärillä toimivien yritysten yhteistyötä saman tahon alla.

– Matkailijoita ajatellen tietoa aktiviteeteista pitäisi olla kootusti saatavilla. Heille ei ole väliä, onko palvelu Alajärvellä tai Lappajärvellä, kun täällä ajomatkat sujuvat nopeasti. Päällekkäisyyksiä pois, lisää yhteistyötä. Se lisäisi vetovoimaa.

Niemelän mukaan seudulle pitäisi saada mökkiasutusta lisää. Mökkiläiset käyttävät paljon palveluita, lähes saman verran kuin paikalliset asukkaatkin. Lakiksen mökeillä on käyttöaste 70-80 prosenttia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.