Luoma-ahosta Vuoden eteläpohjalainen kylä

Luoma-aholla tapahtuu. Aktiivinen seniorikerho viljelee yhteispuutarhaa. Sadonkorjuussa Ella Komssi, Sirpa Luoma-aho ja Sirkka Rajala. Arkistokuva.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Luoma-ahosta tekee erityisen se, että kylä sijaitsee kasvavan teollisuusalueen läheisyydessä. Asukkaita on 300 ja työpaikkoja noin 500, totesi palkintoa vastaanottamassa ollut Sirkka Rajala.

Luoma-aholla on kylätoimintaa ollut vuosina 1976-78 toimineesta perinnepiiristä alkaen. Kylätoimikunta rekisteröitiin kyläyhdistykseksi vuonna 2007. Yhdistys aktivoi kyläläisiä ja toimii yhteistyössä alueen yritysten sekä kaupungin kanssa. Erilaisia hankkeita ja tapahtumia on käynnissä kaiken aikaa.

Mainos

–Suurimpana hankkeena meillä on kylätalon rakentaminen. Rakennusluvat ovat meneillään ja aprillipäivänä aloitetaan rakentaminen. Uskomme tulevaisuuteen ja tulevaisuuden tekemiseen on vahva ja voimakas.

Kylätalo toteutetaan Elyn tukirahalla, kaupungin osallistumisrahalla sekä kyläyhdistyksen talkootyöosuudella. Uusi kylätalo tulee sisältämään liikuntatilat, keittiön sekä pienen kahviotilan. Uusi kylätalo soveltuu kylän liikunta-, tapaamis- sekä juhlatilaksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.