Asiaa yksityisteistä Ylihärmässä

Peräti 16 paikkakunnalla eri puolilla maata järjestettävä Yksityistiepäivät 2019 -kiertue alkaa Ylihärmästä tiistaina 12. helmikuuta.

PERÄTI 16 paikkakunnalla eri puolilla maata järjestettävä Yksityistiepäivät 2019 -kiertue alkaa Ylihärmästä tiistaina 12. helmikuuta. Tilaisuus järjestetään Härmän kylpylän Lakeussalissa.

Kiertueen pääpaino tulee olemaan uuden yksityistielain käsittelyssä. Laki tuo aika lailla muutoksia ennen kaikkea tiekuntien ja kuntien elämään, mutta se muutti myös ulkopuolisen tien käytön oikeuksia ja maksuja. Myös Maanmittauslaitoksen yksiköintisuositukset uudistuvat 2019 alussa.

Yksityistiepäivän aikana kuullaan myös, miten tietosuoja-asetus koskettaa tiekuntia ja mitä tulee tehdä. Tienpidon aiheita ovat muun muassa kantavuusmittaukset ja niiden tärkeys, uutuuksia metsätien tienpitoon ja tieliittymä.

Päivä on tarkoitettu erityisesti tiekuntien hoitokunnille, toimitsijamiehille ja yksittäisille osakkaille, kuntien yksityistieasioita hoitaville virkamiehille ja luottamushenkilöille (tielautakunta) sekä jatkossa myös maakuntien edustajille, ja yksityisteiden moninaisille käyttäjäryhmille, kuten metsäyhtiöille, elintarviketeollisuudelle, hevostalleille, metsästysseuroille.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.