Liikuntapalveluita paketoidaan matkailijoita houkuttelemaan

Eetu Puntala on toiminut matkailualalla vuodesta 2013. Tie Rovaniemeltä toi mutkan kautta Alajärvelle.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Lähdetään paketoimaan kaupungin liikuntapalveluita helposti myytäviksi tuotteiksi ja paketeiksi, mikä tuo kaupungille lisää arvoa ja tunnettavuutta, tiivisti palvelukoordinaattori Eetu Puntala hankkeen tiedotustilaisuudessa.

–Tarkoitus on myös tehostaa ja monipuolistaa kaupungin liikuntapaikkojen käytettävyyttä, nostaa niiden käyttöastetta sekä saada paikkakunnalle lisää yöpymisiä.

Pääkohteet ovat todennäköisesti Lehtimäen Valkealampi, kaupungin ylipainehalli ja uimahalli sekä Järviseudun jäähalli. Niiden valinnassa on mukaan lähtevillä toimijoilla mahdollisuus vaikuttaa.

–Pilottikohteissa aletaan tuottaa palvelupaketteja, kuten treenileirejä, joihin yritysten omat kohteet ja palvelut lisätään. Ne ovat kokemukseni mukaan helpommin myytävissä, ja tekevät asiat asiakkaalle selvemmiksi: mistä on kyse, mitä se maksaa ja kuka sen tuottaa ja mitä kaikkea siihen sisältyy. Niiden on oltava myös helposti toistettavia ja monistettavia.

–Tällä alueella on ihan erinomaiset mahdollisuudet kehittyä liikuntamatkailussa, kuten myös muun matkailun saralla, joten siihen kannattaa panostaa ja lisätä yhteistyötä.

Potentiaalin lisäksi Puntala näkee myös monia kehitettäviä asioita: esimerkiksi tila- ja välinevuokrausta pitäisi koota samaan paikkaan asiakkaita ajatellen.

–Tiedon puute johtaa usein siihen, ettei tehdä ostopäätöstä, vaan lähdetään jonnekin muualle.

Puntala laatiikin manuaalin siitä, kuinka toimitaan käytännössä.

–Otamme myös käyttöön Matkailuinstituutin tuotekortit, joihin palvelu vaiheineen yksilöidään tarkasti, mikä helpottaa esimerkiksi henkilökunnan vaihtuessa.

Aluksi halukkaat toimijat kartoitetaan ja pilottikohteet valitaan jo helmikuun aikana.

–On myös tärkeää saada mahdollisilta asiakasryhmiltä tietoa heidän tarpeistaan ja odotuksistaan sekä siitä, miksi he tulevat tänne eivätkä mene jonnekin muualle. Tähän tarvitaan yhdistysten apua yhteystietojen osalta.

LASKIAISLAUANTAINA 2. maaliskuuta hanke järjestää koko perheen liikuntapäivän, jossa ovat mukana niin kaupunki kuin yksityisen puolen toimijatkin.

–Tarjoamme alueen palveluita yhden päivän ajan ilmaiseksi.

Myös lähialueen asukkaat ovat tervetulleita kokeilemaan harrastusmahdollisuuksia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.