Luontoiloa kaikille aisteille

Miltä tuoksuukaan suopursu? Entä tervas? Miltä tuntuu kädessä kivi ja männyn käpy? Jamin luonto-ohjaajaopiskelijat toivat luontoa Kultakämmenen ja Villa Toukolan asukkaiden iloksi viime keskiviikkona.

Osana opintoja toteutetut luontotuokiot käynnistyivät multimediaesityksellä, jossa kuvien ja musiikin avulla käytiin lävitse Suomen luonnon vuosi.

–Kun touko- ja kesäkuun kohdalla alkoi kuulua linnun laulua, katseet kirkastuivat, huomasi opiskelija Jari Kovanen.

–Itselläkin mieli piristyi, kun etsin tätä tarkoitusta varten kesäkuvia tietokoneelta.

–Kun pääsee haistelemaan luonnon tuoksuja ja kuuntelemaan sen ääniä, se rentouttaa, kuntouttaa ja lisää mielihyvää, kuvaili Tiina Haavus kierrättäessään eri tuoksuja asukkaiden ja päivätoiminnan asiakkaiden keskuudessa Kultakämmenessä.

Kovanen kierrätti ikäihmisten tutkittavana koivun pahkaa, mikä herätti keskustelua niin pahkan kuin koivunkin hyötykäytöstä.

–Monia muistoja nousi heillä mieleen. Kyllä tällainen avaa omiakin näkemyksiä asioista.

LUONTOA päästiin jopa maistamaan. Opiskelijat olivat keittäneet koululla termospulloihin havuteetä, joka sai hyvän vastaanoton.

–Tässä on vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita, kertoi Nina Hänninen.

Jani Kokko piti tapahtumaa onnistuneena ja toivoi, että vastaavanlaisia järjestettäisiin enemmänkin.

–Mukava, kun saadaan tuoda luonto tänne sisälle heidän luo, kun tiedetään, että etenkin näin talvella ulkoilua on vähän ja luontoon hankala päästä.

KULTAKÄMMENESSÄ luontoa tuodaan sisätiloihin lähinnä kesäaikaan, kun päivätoiminnan tilaa koristellaan luonnonkukin ja viljantähkin, kertoi Marika Kangastie.

–Niistä asiakkaat tykkäävät.

Hänen mukaansa Kultakämmeneen otettaisiin ilolla vastaan enemmänkin ohjelmaa järjestäviä kävijöitä.

–He tuovat omia juttujaan omilta osaamisaloiltaan, mikä rikastuttaa elämää täällä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.