Luoman säätiö jakoi 12 700 euron apurahat

SEIJA ja Tapio Luoman säätiö on perustettu vuonna 1999. Sen kotipaikka on Veteli, toimiala tutkimusta ja kulttuuria palvelevat järjestöt, ja tukikohde Järviseudun sekä Perhonjokilaakson elinkeinoelämän kehittäminen sekä kulttuuriperinnön säilyttäminen. Apurahoja on jaettu kolmen vuoden välein, nyt seitsemättä kertaa.

SEIJA ja Tapio Luoman säätiö jakoi apurahoja, jotka luovutettiin Vetelissä hotelli Kampelissa lauantaina. Apuraha-anomuksia tuli kaikkiaan 11, joista seitsemän sai myönteisen päätöksen.

Vimpeliläiset opiskelijat Iida Lassila ja Linda Kellokoski (omaa sukua Lassila) saivat molemmat 1 500 euron apurahan opiskeluitaan varten. Lassila opiskelee kolmatta vuotta Centria Ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajan tutkintoa ja Kellokoski Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksella (Jyväskylän yliopistossa) kasvatustieteen maisteriksi (luokanopettajaksi).

Kaustislainen lehdistöneuvos Pekka Kivelä sai 4 000 euroa Muistojen kylä -julkaisukokonaisuuden valmistamiseen. Kirjan ja videoaineiston avulla kerrotaan maaseudun perinteisistä töistä, harrastuksista ja elämästä 1700-luvulta 1900-luvulle Pohjanmaalla.

Perhonjokilaakson sukututkimusyhdistykselle myönnettiin 1 500 euroa kulttuuripersoona Marjatta Pulkkisen arkiston kunnostamiseen, järjestämiseen ja esillepanoon.

Kansanmusiikki-instituutin kansansoitinmuseon näyttelyn uudistamiseen luovutettiin 2 000 euroa.  Esineistön ja tekstien uudistamisen lisäksi suuren keskilattiavitriinin uudistetaan Perhonjoen “kartaksi”, jonka eri kohdissa nappia painamalla voi kuulla ääninäytteen esimerkiksi kyseisellä kohdalla asuneen pelimannin musiikista.

Diplomikitaristi, lehtori Veikko Siponkoski sai 700 euron avustuksen Vetelissä ulkotiloihin sijoittuvan julkisen näyttelyn rakentamiseen. Valopylväisiin ripustetaan valokuvia sään kestävissä kehyksissä.

Helsingin Keskipohjalaiset ry:lle myönnettiin 1 500 euroa yhdistyksen historiikin Juuret Keski-Pohjanmaalla, elämä etelässä – Helsingin Keskipohjalaiset ry vuosina 1950-2020 valmistamiseksi.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.