Lapsiperheiden Vimpeli-paketti ei toteudu

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KUNTA vastaa Haloo Vimpelin aloitteeseen lapsiperheen Vimpeli-paketista lapsimyönteisyyttä lisäävin sekä kuntabrändiä kohentavin toimenpitein. Kunnassa aiotaan järjestää uusien, kuntaan muuttaneiden asukkaiden tervetuliaistapaaminen sekä luovuttaa heille kunnan lahja, muistaa kaikkia vauvaperheitä nimikoidulla vauvalahjalla ja perhelahjalla, tiedottaa kunnan palveluista aikaisempaa paremmin  sekä parantaa kuntamarkkinointia valmisteilla olevan markkinointisuunnitelman avulla.

Haloo Vimpelin valtuutetut ovat huolissaan väestön ikääntymisen ja nuorten pois muuttamisen kunnan elinvoimalle aiheuttamasta merkittävästä uhasta. Muiden houkuttelevuutta lisäävien toimien ohella he esittivät lapsikohtaista maksusitoumusta, jossa kunta tarjoaisi tietyllä summalla palvelurekisteriin liittyneiden vimpeliläisten yritysten ja yhteisöjen palveluita sekä kunnallisia päivähoitomaksuja.

Koska on vaikea ennustaa tällaisten toimenpiteiden vaikuttavuutta, vauvarahan jatkoselvittelystä on luovuttu. Kunnanhallitus toteaa valtuustolle, että palveluiden suhteen on jo tehty asukaskehitystä tukevia toimenpiteitä. Esimerkkinä tästä ovat hyvät ja toimivat päivähoitopalvelut, lisäresurssit lapsiperheiden palveluihin kuluvan vuoden talousarviossa, perusopetuksessa pienet ryhmäkoot, lukiopalvelut, joissa mahdollisuus laajaankin opetustarjontaan yhteistyön kautta, omatoimikirjasto, kansalaisopiston palvelut, vanhusten ajanmukaiset hoivapalvelut sekä palveluasumisessa että kotihoidossa, vapaa-ajanpalvelut: lapsille ja nuorille ilmaiset salivuorot ja kaikille ilmaiset ulkoliikuntapaikat, leikkipuistojen kunnostus ja kalustus ajanmukaisiksi sekä yleisten uimarantojen kunnostus. Asumisen houkuttelevuutta parannetaan vuokra-asuntokannan tason nostolla, tonttikampanjalla sekä kattavalla vesi- ja viemäriverkostolla.

MAANANTAINA kokoontunut kunnanhallitus päätti esittää ensi viikolla kokoontuvalle valtuustolle, että se myöntää valtuutettu Seppo Tuomisalolle eron kunnanvaltuutetun tehtävästä. Haloo Vimpelin valtuutettuna ja valtuuston puheenjohtajana toimiva Tuomisalo pyysi eroa henkilökohtaisista syistä.

Haloo Vimpelin valtuustoryhmän ensimmäisen varavaltuutettu Terhi Honkonen kutsutaan päätöksen myötä varsinaiseksi valtuutetuksi.

Mainos

Valtuusto valitsee 20. toukokuuta toimikautensa toiselle puolikkaalle uuden puheenjohtajan sekä varapuheenjohtajat sekä kunnanhallitukseen seitsemän jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen sekä valitsee jäsenten keskuudesta puheenjohtajan sekä varapuheenjohtajat.

LÄNSI– ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt 37 000 euron valtionavustuksen tekojääkentän rakentamiseen. Kentän kattamiseen voi hakea tukea vuodelle 2020. Avustuskohteen rakennustyöt on aloitettava lokakuun loppuun mennessä. Kunnanvaltuustolle esitetään, että tekniselle toimelle annetaan valtuudet tekojääkentän rakennustöiden aloittamiseen siten, että aikataulu noudattaa valtionavustusehdoissa mainittua aikataulua. Valtuuston on varannut tälle vuodelle 150 000 euron määrärahan oletuksella, että avustusta saadaan 52 500 euroa.

Aapiskujan koulun piha-alueelle tulevan tekojään rakentamiseksi on tarkoitus uusia päällysrakenteet ja päällysteet kaukalon pohjalle, asentaa jääkiekkokaukaloon jäähdytysputkisto ja jäähdytyskontti sekä kattaa tekojäärata. Katettu tekojäärata tulee olemaan kylmätila, joten lämmityskustannuksia ei synny. Aloite tekojään rakentamiseen tuli keskustan valtuustoryhmältä syyskuussa 2017.

VIMPELIN Karavaanarit ottavat isännöintiroolin Vieresniemessä kesän aikana. Kunta tekee touko-syyskuulle sopimuksen, jossa karavaanarit sitoutuvat huolehtimaan alueen kunnosta ja siisteydestä, pitävät saunan lämpimänä iltaisin kuntalaisia varten sekä vastaavat saunan päivittäisestä siisteydestä. Karavaanarit voivat käyttää asuntovaunupaikkoja 100 euron kausihintaan.

Vieresniemeen on rakennettu uusi sauna ja sen ympäristöä siistitään kuntalaisten, karavaanareiden sekä vierailijoiden käyttöön. Alueella on viisi vaunupaikkaa ja niitä on tulossa neljä lisää.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.