Julius Teposta tuli musiikintekijä

Digitalisaatio mahdollistaa monipuolisia erilaisia tapoja luoda musiikkia. Kortesjärveläinen sähkörumpujen soittoa ja piirtämistä harrastavaa Julius Teppo on alkanut tuottamaan musikaalista sisältöä. Teppo on tällä hetkellä luonut Garageband nimisellä applikaatiolla musiikkia vuoden verran ja julkaisi ensimmäisen albuminsa noin kuukausi sitten.

MUSIIKINTEON maailma elää ja muuttuu jatkuvasti digitalisaation kautta. Musiikin markkinat ovat siirtyneet lähes totaalisesti verkkoon ja se tarjoaa runsaasti enemmän matalan kynnyksen mahdollisuuksia lähteä toteuttamaan omia musiikillisia visioitaan.

Ensi syksynä lukio-opintoihin siirtyvä kortesjärveläinen 16-vuotias Julius Teppo on innostunut musiikintekemisestä. Teppo käyttää artistinimeä Distorted Fate ja työstää musiikkinsa kotiinsa muodostetuissa olosuhteissa. Nuori musiikintekijä kertoo ideansa musiikin tekemiseen lähteneen monien vaiheiden kautta. Keskeisimmässä roolissa musiikintuotannossa on toiminut applikaatio nimeltä Garageband.

–Taustaa musiikin parista itseltäni löytyy rumpujen kautta, joita olen soittanut pitkään jo nuoresta pitäen. Musiikinteko tuli itselleni vastaan, kun löysin sovelluksen nimeltä Garageband. Sovelluksen avulla musiikin tekeminen oli yllättävän helppoa ja aloin tekemään sillä musiikkia huvin vuoksi. Myöhemmin sain selville, että musiikin saaminen netin musiikkipalveluihin ei ole kovinkaan vaikeaa ja havahduin siitä, että musiikin tekeminen on itse asiassa todella kivaa. Sovelluksen kautta omaa tuotantoa on helppo saada muiden kuunneltavaksi, Teppo kommentoi.

IDEOIDEN biiseihinsä Teppo kertoo muodostuvan monenlaisista lähteistä. Kitarapainoitteiseen ja cinemaattiseen musiikkiinsa luovuus syntyy hänen mukaansa parhaiten keräämällä vaikutteita erilaisilta artisteilta.

–Yleensä saan inspiraatiot kappaleisiini muilta bändeiltä, kuten vaikka rokkibändeiltä. Konkreettisena esimerkkinä voin mainita Nightwish nimisen bändin. Orkesterityyliset ja hyvin eeppistä musiikkia tekevät bändit toimivat keskimääräisesti parhaiten musiikinteon innoittajana.

Taiteellisesti lahjakas Teppo tuottaa kappaleidensa musikaalisen sisällön lisäksi biisiensä visuaalisen ulkoasun itse.

–Olen aina pitänyt piirtämisestä ja saanut töistäni paljon kehuja. Ajattelin, että haluan tehdä profiilikuvani, kansikuvani ja albumikuvani itse. Piirtämällä ne koen, että se on hyvä ja helppo tapa tehdä tuotannostani omannäköistäni. Mielikuvituksesta ei ole ollut vielä puutetta, joten uusia ideoita ja visioita on syntynyt jatkuvasti.

UUTTA tuotantoakin musiikintekijällä on jo työn alla.

–Minulla on toinen albumi tulossa. En ole valmistumisajankohdasta vielä täysin varma, mutta uskon, että se menee loppuvuodelle tai ensi vuoden puolelle. Biisit ovat vielä vaiheessa ja tulevat varmastikin muuttumaan paljon. Haluan valmistaa albumin huolella, jotta kappaleet ovat mahdollisimman laadukkaita ja että parhaat ideat päätyvät lopulliseen albumiin. Biisien laadusta muodostuu paljon parempaa, kun niihin kuluttaa tarpeeksi aikaa eikä hätiköi, Teppo kertoo.

Tepon tuotantoa löytyy esimerkiksi musiikintoistopalvelu Spotifyn, Deezerin ja Tidalin kautta. Hänen ensimmäisen levynsä nimi on Raw Strenght ja se on julkaistu toukokuun alkupuolella.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.