Lappajärvi jälleen plussalle

Maanantainen valtuuston kokous oli todennäköisesti viimeinen, johon Tuomo Lehtiniemi osallistui kunnanjohtajana. Yksi viimeisistä tehtävistä oli noutaa valtuutetuilta äänestysliput vihreään pipoon uuden kunnanjohtajan virkavaalissa.

Julkaistu:

Aihe:

KUNNANVALTUUSTO hyväksyi maanantaina Lappajärven kunnan tilinpäätöksen vuodelta 2018 ja myönsi vastuuvapauden tilivelvollisille.

Talousarvio laadittiin 490 000 euroa alijäämäiseksi, mutta tilinpäätös nousi 129 000 euroa ylijäämäiseksi. Plussalle sen nosti sote-kiinteistöjen myyminen.

Valtuuston kokouksessa kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi arvioi, että kuluvan vuoden tuloksesta saattaa tulla puoli miljoonaa euroa alijäämäinen.

–Ellei mitään oleellisia muutoksia tapahdu esimerkiksi valtionosuusjärjestelmissä, ennustaisin, että tämä vuosi menee pakkaselle, vaikka en jäisikään eläkkeelle. Sanotaan näin, ettei tule paineita seuraajalle, Lehtiniemi naurahti.

–Ensi vuodeksi valtio on alustavasti luvannut valtionosuuksien korjauksia. Jos kaikki toteutuisivat, sieltä tulisi nettona reilut 600 000 euroa plussaa, mikä täyttäisi kuopan kunnan taloudessa.

Maanantainen valtuuston kokous oli todennäköisesti viimeinen, johon Lehtiniemi osallistui kunnanjohtajana. Hän jää viettämään kertyneitä lomiaan ja siirtyy eläkkeelle.

Lappajärvi teki peräkkäin kuusi ylijäämäistä tilinpäätöstä. Puskuriksi taseeseen kertyi ylijäämiä 1,3 miljoonaa.

Valtuusto hyväksyi Kuntayhtymä Kaksineuvoisen tilinpäätöksen vuodelta 2018. Viime vuosi oli viimeinen, jonka Lappajärven kunta oli kuntayhtymän jäsenenä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.