Ylikylän kyläyhdistyksessä hyvää pöhinää

Julkaistu:

Aihe:

VILKASLIIKENTEISEN kantatien 63 varrella Kortesjärvellä sijaitsevalla Ylikylällä on pitkät perinteet kyläyhdistystoiminnalle. Vuonna 1999 rekisteröity Kortesjärven Ylikylän Kyläyhdistys ry on toiminut jo kaksikymmentä vuotta kyläläisten keskuudessa yhdistävänä linkkinä. Yhdistys on ollut useita vuosia paikallisten väylä osallistua oman asuinalueensa toimivuuden edistämiseen.

Yhdistyksen toiminta on tälläkin hetkellä tiivistä. Kyläyhdistyksen sihteerin Riitta Hölsömäen mukaan kyläyhdistyksen aktiivinen toiminta on erittäin tärkeää alueen viihtyisyyden sekä elinvoimaisuuden kannalta.

– Olemme kunnostaneen Kortesjärven ympäristöä aktiivisesti. Tällä hetkellä selvittelemme muun muassa sitä, että mistä hankkisimme veneen rantaan, joka voisi olla mahdollisesti järvellä vierailevien käytettävänä, Hölsömäki kertoo yhdistyksen tulevista suunnitelmista.

KAUNIIDEN järvimaisemien keskellä sijaitsevan maalaiskylän aktiivit ovat tänä kesänä päättäneet kantaa kortensa kekoon alueella liikkumisen puolesta. Kyläyhdistys on sijoittanut Palojärventien varrella sijaitsevalle laavulle sinisen vihon, johon jokainen kohteeseen asti ahkeroinut pyöräilijä voi käydä rustaamassa nimensä rakennelmalle saavuttuaan. Laavu on rakennettu yhteistyössä Ylikylän metsästysseuran kanssa. Nimilistan on tarkoitus toimia arvontamateriaalina, jonka tietojen mukaan suoritetaan nimiensä kirjoittaneiden kesken arvonta palkinnosta elokuun loppupuolella.

– Laavu on rakennettu noin vuosi sitten. Ajateltiin tässä tempauksessa tausta-ajatuksena sitä, että paikka saa vierailujen kautta hyvää näkyvyyttä. Laavu on helposti saavutettavissa hyvien tieyhteyksiensä ansiosta. Mukaan ei tarvita muuta kuin kaupasta paketillinen makkaraa, niin mukava kesäpäiväreissu on mahdollista toteuttaa varsin matalalla kynnyksellä, vahvasti laavun rakentamisessa mukana toiminut metsästysseuran edustaja Saku Autio kommentoi.

VIIMEISTEN vuosien aikana kyläyhdistys on kohentanut erityisesti kantatien varrella olevan uimarannan aluetta ja rakennuksia. Uusimpana lisäyksenä järven alueelle on hommattu lasten liukumäki. Viime talvena Kortesjärven rannalla järjestettiin avantouintimahdollisuus ja sama on tarkoitus toteuttaa jälleen syksyllä kelien viilentyessä.

– Jäseneksemme saavat liittyä kaikki toiminnastamme kiinnostuneet. Kyläyhdistyksemme ylläpitämää uimarannalla sijaitsevaa saunarakennusta voivat vuokrata vapaasti käyttöönsä jäsenemme kymmenellä eurolla ja yhdistyksemme jäsenistön ulkopuoliset henkilöt kahdenkymmenen euron kertamaksulla. Jos kiinnostusta tilan vuokraamiseen ilmenee, niin siinä tapauksessa kannattaa olla yhteydessä toimijoihimme, yhdistyksen uunituore puheenjohtaja Ville Rantala ilmoittaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.