Hyvä yhteishenki on kesäteatterin suola

Tuoreen avioparin välit kiristyvät, kun miehen (Teemu Kauris) äiti (Anne Pesonen) tupsahtaa visiitille hääyönä ja asettuu taloksi.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

VÄINÖNTALON kesäteatterissa nähdään vielä seitsemän näytöksen verran kesänäytelmää Vaimokulta ja armas anoppi.

Romaaneja, sarjoja ja näytelmiä, kuten Kaikki mulle heti ja Korpelan kujanjuoksun, kirjoittaneen Heikki Luoman kirjoittamassa ja Evijärven harrastajateatterin esittämässä maalaiskomediassa tuoreen avioparin avio-onni järkkyy, kun miehen äiti tupsahtaa visiitille hääyönä ja asettuu taloksi. Kenties kaksikon molemminpuolisessa arvostuksessa tosin oli puutteita jo entuudestaan.

Vereän ukkomiehen Veijo Hurmalaisen roolin vetää Teemu Kauris, ja hänen nuorikkoaan Tuuliaa esittää Elina Ketomäki. Anoppina patistaa Anne Pesonen. Muissa rooleissa nähdään Ritva Kangas (naapurin leskiemäntä), Minttu Kangasmetsä (tungetteleva avioliittoneuvoja), Jaana Muukka (taksikuski) ja Mauno Puotinen (Vönnun poika Virosta).

NÄYTELMÄ sai ensi-iltansa perjantaina. Silloin sitä oli seuraamassa nelisenkymmentä katsojaa.

Harrastajateatterin väen mielestä Heikki Luoman teksti on ennen kaikkea hauska. Samansuuntaista palautetta on kuulunut myös katsojilta.

–Moni on sanonut, että se on hauskempi kuin esimerkiksi viime kesän Kuumalinja-Hotline. Ohjaaja on tehnyt hienoa työtä, Teemu Kauris kertoo. –Olemme karsineet pieniä repliikkejä, sellaisia merkityksettömiä juttuja, mutta Heikki Luoma on loistava kirjoittaja.

Elina Ketomäki pitää Tuulian roolihahmosta.

–Hän leppyy kiukkuisesta emännästä, ja hänestä löytyy pehmeämpikin puoli.

Anne Pesonen taas sanoo käyvänsä hyvin tiukasta anopista.

–Eräs mies sanoi mulle, että koetas nyt vähän himmata, häntä ihan pelottaa, hän nauraa.

VAIKKA ei ollut helppoa saada kasaan tarvittavaa porukkaa, näytelmästä tuli lopulta sellainen kuin kaavailtiinkin.

–Viimeisenä mukaan saatiin Mauno Vellon rooliin. Vaikka se ei ole iso rooli, se oli kumminkin tärkeä palanen, Teemu Kauris sanoo.

Näyttelijät kertovat, että kulissien takana vallitsi hyvä yhteishenki. Kokeneemmille tekijöille se on koko mukana vuodesta toiseen olemisen suola, ja ensikertalaisetkin kokivat itsensä tervetulleiksi.

–Hauskaa tämä on aina. Vaikka siihen tietysti joutuu antamaan paljon, niin kyllä se antaakin paljon, Anne Pesonen toteaa.

OHJAAJA Linda Huhtaluhtaa vastuun ottaminen hirvitti etukäteen, koska kyseessä oli hänen ensimmäinen aikuisille suunnattu näytelmänsä pitkään aikaan, ja hän joutui ohjaamaan sen ilman apua. Hän on kuitenkin kiitollinen näyttelijäkatraalle, jota oli helppo ohjata.

–Tämä on taitava porukka, jonka harrastuneisuutta, yhteisöllisyyttä ja heittäytymistä on ollut ilo seurata. Huhtaluhta kehuu. –Vaikka aina tuntuu, ettei väkeä meinaa löytyä näyttelijöiksi kesäteatteriin, niin nyt pitää kyllä sanoa, että tässä on meillä koossa timanttijengi.

SEURAAVA esitys on tänä iltana kello 18, ja näytökset jatkuvat vielä kahden viikon ajan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.