Aisaparin nuorisojaosto järjestäytyi – mukaan mahtuu vielä erityisesti alajärveläisiä ja lehtimäkeläisiä nuoria

Neea Rintala Kortesjärveltä.

20-vuotisjuhlavuotenaan Aisaparin erityispainopisteenä ovat nuoret. Aisaparin toimialueella nuorisojaosto aloitti toimintansa kesäkuussa.

Kauhavalla järjestäytymiskokouksessa jaosto valitsi keskuudestaan puheenjohtajaksi vimpeliläisen Katariina Arpalan. Somevastaavaksi valittiin lapualainen Jessicajulia Paavola ja tapahtumavastaaviksi kortesjärveläinen Neea Rintala sekä lapualainen Oona Lillbacka.

Jaosto tiedottaa Aisaparin toimialueen nuorille olemassa olevista kehittämis- ja rahoitusmahdollisuuksista sekä aktivoi ja osallistaa heitä mukaan oman kylän, kunnan ja lähialueen kehittämiseen.

Uudeksi mahdolliseksi rahoituskanavaksi on perustettu nuorisorahasto, johon varoja kerätään lahjoituksin. Kuka tahansa voi tehdä lahjoituksen Aisaparin nuorisorahastoon. Ohjeet löytyvät Aisaparin nettisivuilta.

NUORISOJAOSTO kasattiin kevään mittaan Aisaparin toimialueen 13–25-vuotiaista nuorista. Jaoston toimikausi on kaksi vuotta. Vaikka toiminta on jo käynnissä niin jaostoa pyritään vielä täydentämään erityisesti Alajärven ja Lehtimäen osalta.

Aloittava kokoonpano on seuraava: Alahärmästä varsinaiseksi jäseneksi valittiin Eero Alainen ja Evijärveltä Minttu Kangasmetsä. Kauhavalta varajäseneksi valittiin Teemu Pukkila, ja Kortesjärveltä varsinaiseksi jäseneksi Tuomo Autio ja varajäseneksi Neea Rintala. Lappajärveläinen varsinainen jäsen on Nea Keskinen ja ylihärmäläinen Aukusti Jutila. Lapualta otettiin kaksi varsinaista jäsentä: Jessicajulia Paavola ja Oona Lillbacka. Vimpelistä varsinaiseksi jäseneksi valittiin Katariina Arpala ja varajäseneksi Patrick Itäniemi.

–Kiersin kevään aikana toimialueemme yläasteita ja lukioita ja ammattikouluja kertomassa tästä toiminnasta nuorille. Homma oli aika haastavaa, sillä toimialue on laaja, ja toimintaan haluttiin nuoria ympäri toimialuetta. Mukaan on nyt saatu aktiivisia nuoria ja toiminta saadaan aloitettua, kertoo Aisaparin nuorisoaktivaattori Jaakko Erkinheimo.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.