Danny-konsertti kokosi kortesjärveläisiä yhteisen kesäpäivän viettoon

Pitkät perinteet Kortesjärven nuorisoseuran kesäohjelmistotarjonnassa omaava Talolla tavataan- tapahtuma järjestettiin nuorisoseuralla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Kokonaisuus rakentui Järvilakeuden kansalaisopiston kevyen musiikin orkesterin esittämän Danny-konsertin ympärille.

KORTESJÄRVEN nuorisoseuralla järjestettiin sunnuntaina 28. heinäkuuta Talolla tavataan -niminen tapahtuma. Tapahtuma on järjestetty neljäntoista vuoden ajan ja on ollut näin keskeinen osa nuorisoseuran kesää jo pitkän aikaa. Tapahtumassa esiintyi Järvilakeuden kansalaisopiston kevyen musiikin orkesteri johtajanaan Raimo Erkinheimo.

Vuonna 1896 perustetun Kortesjärven Nuorisoseura ry:n puheenjohtajana toimivan Kari Viita-ahon mukaan päivä on kulkenut suunnitelmien mukaisesti.

–Väkeä on tullut tosi hyvin paikalle ja ilmakin suosii, vaikka vähän tuulista onkin. Kaiken kaikkiaan näyttää erittäin hyvältä puheenjohtajan silmin, Viita-aho arvioi.

IDEA Talolla tavataan- tapahtumaan on muodostunut aikoinaan nuorisoseuran edeltävän puheenjohtajan, yhdistyksen nykyisen varapuheenjohtajan Sylvi Hautamäen sekä häntä aikaisemmin nuorisoseuran puheenjohtajana olleen Jorma Risikon yhteispohdintana.

–Lähdimme aikoinaan asiaa ideoimaan sillä pohjalla, että nyt muodostetaan joku kesätapahtuma, jotta saadaan kortesjärveläiset: niin entiset kuin nykyisetkin yhteiseen kesänviettoon nuorisoseuralle. Nuorisoseuran talo pyörii koko ajan talkoilla, eli tuottoa ei sitä kautta likemmin tule, joten jatkuva ideointi sen mahdollisiin käyttötarkoituksiin on todella merkittävässä osassa. Virkeä talkoohenki on toimintamme kannalta erittäin tärkeää, Hautamäki toteaa.

Tapahtuman konsepti on säilynyt sen järjestämisen aikakaudella suurilta osin samana, mutta varsinkin oheisohjelmassa on ollut monipuolista vaihtelua vuosittain erilaisilla teemoilla.

–Meillä on ollut edeltävinä vuosina nähtävillä esimerkiksi vanhoja autoja, vanhoja traktoreita, työkaluja ja sen sellaista. Kuten tänäkin vuonna, musiikkiesitys on useimmiten ollut ohjelmiston päänumerona, mutta paljon muutakin olemme aina yhteydessä järjestäneet, Viita-aho sanoo.

ENNAKKO-ODOTUKSET Talolla tavataan- tapahtuman suhteen täyttyivät seuran puheenjohtajan näkökulmasta ja tapahtuma-alueella liikkuessa osallistujat vaikuttivat erittäin hyväntuulisilta.

–Ainakin minun mielestäni tapahtuma on ollut positiivinen yllätys tänä vuonna. Koko ajan tulee paikalle uutta porukkaa. On aina mukava järjestää tapahtumia, johon ihmiset saapuvat sankoin joukoin. Musiikkiesityksen lisäksi täällä on tänään ollut tarjolla muun muassa hernekeittoa, lettuja ja kahvia, jolla keräämme rahaa nuorisoseuramme talon ylläpitämiseen, Viita-aho kertoo.

Kortesjärven Nuorisoseuralla on pitkä historia määrätietoisen toiminnan järjestäjänä kotiseutunsa hyväksi. Yhdistyksen toimialueeseen kuuluvat Kirkonkylän, Fräntilän, Kukkolan, Mannisen, Porkholman, Salon sekä Ylikosken kylät.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.