Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistyksen kesäpäivää vietettiin Kauhavalla

Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistyksen kesäpäivä järjestettiin Kauhavalla. Valtakunnallisessa tapahtumassa tutustuttiin muun muassa lentosotakoulun historiaan sekä alueellisiin jääkäriperinteisiin.

JÄÄKÄRIPATALJOONA 27:n perinneyhdistyksen valtakunnallinen kesäpäivä järjestettiin elokuun kolmantena päivänä Kauhavalla. Vuonna 1972 perustetun yhdistyksen tarkoituksena on vaalia Jääkäripataljoonan 27:n muistoa ja henkistä perintöä sekä vaalia pataljoonan syntyyn vaikuttaneita ihanteita.

Päivän ohjelma lähti käyntiin kokoontumisella entisen lentosotakoulun tiloihin tulokahveille, jossa esiteltiin lentotehtävissä surmansa saaneiden lentäjien muistotaulu. Tämän jälkeen vuorossa oli lentosotakoulun auditoriossa järjestetty Lentosotakoulun Perinneyhdistys ry:n puheenjohtajan Olli Niemisen esitelmä Kauhavan lentosotakoulun vaiheista.

AUDITORIOSSA esitelmän pitäneen Niemisen mukaan kesäpäivän järjestelyt olivat onnistuneet suunnitelmien mukaisesti. Hänestä lentosotakoulun historiaa ja perinteitä on merkityksellistä ylläpitää varsinkin nuorten keskuudessa.

–Pidän sitä asiaa henkilökohtaisesti erittäin tärkeänä. Näiden tunteminen kun ei ole itsestäänselvyys. Paljon on tällä hetkellä sellaisia kavereita, jotka ovat suoraan sanoen täysin pihalla näistä asioista. Minusta on todella hienoa, että tämä tapahtuma järjestetään täällä lentosotakoulun alueella. Täällä koko kontekstihan on historiaa täynnä, Nieminen toteaa.

Osallistujia tapahtumaan oli saapunut runsaasti tapahtumapaikkojen lähiseutua kauempaa.

–Kuulin että viisi on Kauhavalta ja kaikki muut ovat muualta. Tapahtumaan osallistuu yhteensä reippaat kuusikymmentä henkilöä, Nieminen kertoo.

Lentosotakoulun Perinneyhdistyksen tulevat projektit olivat puheenjohtajalla selkeänä mielessä. Yhteistyön Jääkäripataljoonan perinneyhdistyksen kanssa on tarkoitus jatkua vastavuoroisena.

–Ensi syksynä 5.10. järjestämme lentosotakoulun perinnejuhlan suurine juhlallisuuksineen. Suunnitelmissamme on myös käydä aktiivisesti Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistyksen tilaisuuksissa, Nieminen sanoo.

NIEMISEN esitelmän jälkeen päivän ohjelmassa siirryttiin seppeleenlaskuun lentosotakoulun muistokivelle. Iltapäivällä tiedossa oli kiertoajelua Kauhavan kaupunginosissa, joissa vierailtiin Suomen Jääkärimuseossa, Suomelan kevarissa sekä Jääkärivärväri Nestori Fräntin että Jääkäri Antti Isotalon kotitaloilla.

Myöhemmin iltapäivästä järjestettiin vierailu 1918 Suomen Armeijan päämajana toimineeseen taloon Ylihärmässä oppaana talon omistaja Aarne Kujala. Päivän loppuhuipennuksena toimivat Kauhavan Y-kinossa esitetty vuonna 1931 valmistuneen Kalle Kaarnan ohjaaman Jääkärin Morsian elokuvan esitys sekä kaupungin vastaanotto ja ruokailu Helaravintolassa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.