Menkijärvi Meeting palaa entistä suurempana

Eeti Kantokoski, Ari Keski-Sikkilä, Jukka Kangastie ja Paavo Kujala ovat järjestämässä Menkijärvi Meeting -tapahtumaa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kentällä on tapahtumia aamusta iltaan, mutta eniten kello 13–20 välisenä aikana.

–Ohjelmaa limitetään niin, että koko ajan tapahtuisi jotakin. Kattaus käydään läpi kahdesta kolmeen kertaan. Livemusiikkiakin on tarjolla kolmen kokoonpanon voimin, lupaa Autoliiton Järviseudun osastoa edustava Jukka Kangastie.

–Näkemistä on moottorisahoista suihkuhävittäjään! Jokaiselle löytyy jotakin. Viime vuonna oli 30–40 harrasteautoa, nyt odotetaan enemmän, kun tulijoita on kauempaakin. Kaikenlaisia moottoreita, koneita ja menopelejä voi tuoda näytille. Sähkö- ja maastopyöriä on tulossa myös.

–Uusille harrastajille on tarjolla opastusta. Jos on kiinnostunut, kannattaa tulla kyselemään, sanoi moottorilennokkien kanssa paikalle saapuva Ari Keski-Sikkilä.

Tapahtuman vetonaula on todennäköisesti SM-voittaja Jukka Peltoahon purjetaitolentonäytös. Siinä käytetään savutehosteita, ja se on hivelevän hieno, lupaavat järjestäjät.

Aivan ainutlaatuinen tapahtuma toteutuessaan on purjetaitolennokkien sekä purjekoneiden peräkkäinen esiintyminen: –Sellaista ei ole koskaan ollut missään, totesi Järviseudun Lentokerhon edustajana lentokenttäosuuskunnassa oleva Paavo Kujala. –Saamme paikalle äänentoistolaitteet, joten auto- ja lentonäytökset juonnetaan.

Mikäli laitteet saadaan kuntoon, Menkijärvellä nähdään myös kiihdytysajoa.

Mainos

KORKEUKSIIN voivat päästä katsojatkin: Vaasan lentokerholaiset tarjoavat purjelennätystä, samoin kuumailmapallon kyytiin on mahdollisuus nousta maksua vastaan. Aitoa hävittäjälentäjätunnelmaa pääsee kokemaan Migin ohjaksissa kentän pinnasta käsin.

–Jos purjekoneen kyytiin haluaa, kannattaa tehdä ennakkovaraus tai olla paikalla jo aamupäivällä, Kujala vinkkasi. –Myös kuumailmapalloon myydään ennakkolippuja.

Hieman kevyemmän tason elämys on purjelentosimulaattori, johon pääsee tutustumaan Vaasan lentokerholaisten hallissa, tai ajelu Zetorin peräkärryssä.

Ennakkotiedoista poiketen rompe- ja markkinatori eivät toteudu, mutta yritystorille on vielä joitakin paikkoja vapaana lähialueiden yrityksille. 

–Kyläyhdistys pitää kahviota ja osuuskunta myy muun muassa makkaraa, Kangastie kertoi.

Se, mitä päivän aikana tarkalleen tapahtuu ja millä aikataululla, ei ole aivan varmaa vielä järjestäjille itselleenkään: viime hetken mukaan tulijoihin on varauduttu. –Myös sää voi vaikuttaa.

Suunnitelmissa on, että tapahtumasta tulee jokavuotinen. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.