Maalaustaiteen juhlaa 17 paikkakunnalla

Kooste taiteijoiden teoksista.
Taidemaalariliitto täyttää 90 vuotta vuonna 2019. 90-vuotiasta juhlitaan eri puolilla Suomea laajasti maalaustaidetta esiin tuovalla ohjelmistolla.

Taidemaalausta tuodaan esille lokakuussa 2019 ympäri Suomea – 17 eri paikkakunnalla järjestetään alueella asuvien Taidemaalariliiton jäsenten näyttely tai muu taidemaalaukseen liittyvä tapahtuma paikallisten taiteilijaseurojen tai muiden paikallisten kuvataidetoimijoiden järjestämänä. Ohjelmassa on niin näyttelyitä, seminaareja, keskustelutilaisuuksia, tapahtumapäiviä kuin yhteisötaidettakin.

Juhlanäyttelyviikkojen ohjelmaa järjestetään seuraavilla paikkakunnilla: Rovaniemi, Oulu, Seinäjoki, Kuopio, Joensuu, Jyväskylä, Tampere, Hämeenlinna, Hyvinkää, Lahti, Lohja, Järvenpää, Loviisa, Porvoo, Espoo, Vantaa ja Helsinki.

Juhlanäyttelyviikot tuovat maanlaajuisesti näkyvyyttä maalaustaiteelle ja taidemaalareille. Korkeatasoiset näyttelyt luovat laajan kuvan nykymaalaustaiteen monimuotoisuudesta ja tuovat maalaustaiteen lähelle katsojia eri paikkakunnilla. Juhlanäyttelyviikkojen tapahtumat ja näyttelyt tuovat näkyvyyttä eri puolilla Suomea työskenteleville Taidemaalariliiton jäsentaiteilijoille ja eri alueiden taidetoimijoille sekä nostavat esiin valtakunnallisen yhteistyön merkittävyyttä.

Juhlanäyttelyviikkojen paikkakuntakohtainen ohjelma: 
https://www.painters.fi/90-vuotisjuhla/juhlanayttelyviikot/

Seinäjoella 12.10.–3.11.2019 Varikkogalleriassa pidettävään näyttelyn taiteilijat ovat joko Etelä-Pohjanmaalla asuvia tai täältä lähtöisin. Suurin osa kutsutuista on nuoria taiteilijoita. Näyttelyn taiteilijat ovat: Elina Försti, Minna Herrala, Tapio Hirvonen, Hanne Kontiola, Ritva Lindberg, Liisa Malkamo, Aleksi Matikainen, Mervi Patala, Jamie Ranta ja Aamu Tikkanen.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.