Todistuksia muisti- ja ikäystävällisestä yrityksestä jaettiin Kivitipussa

Julkaistu:

Aihe:

LAPPAJÄRVELLÄ Kivitipun Kärnä-salissa järjestettiin keskiviikkona 21. elokuuta muisti- ja ikäystävällinen yritys- hankkeen todistusten ja tarrojen jakotilaisuus. Tilaisuudessa keskusteltiin hyvähenkisesti hankkeeseen osallistuneiden yritysten kokemuksista koko prosessin toteuttamisen kannalta. Paikalle saapui useita järviseutulaisten yritysten edustajia.

Projektissa hankevastaavana toiminut Päivi Niinistö-Mäkinen kertoo, että kokonaisuudessaan hankkeen tarkoituksena oli etsiä muisti- ja ikäystävällisen palvelun konseptista kiinnostuneita yrittäjiä mukaan kehittämään toimintaansa. Samalla oli tarkoitus oppia, mitä tarkoitetaan muisti- ja ikäystävällisellä yhteisöllä ja toiminnalla.

–Me olemme tehneet yhteistyötä yrittäjien kanssa ja nostaneet heidän muisti- ja ikäystävällisiä palvelujaan esille. Olemme myös kartoittaneet aktiivisesti kuluttajien mielipiteitä palveluista. Yrittäjät ovat voineet käyttää näitä tietoja hyödykseen toimintansa kehittämisessä. Ikääntyvien ja muistisairaiden määrä tulee tulevaisuudessa lisääntymään, sillä joka vuosi Suomessa sairastuu Lapuan kaupungin verran väkeä muistisairauteen, Niinistö-Mäkinen kertoo.

NIINISTÖ-MÄKISEN mukaan yritysten rooli palvelujen tuottajana vaikuttaa ikääntyneen ja muistioireisen selviytymiseen arjessa ja yhteisössä keskeisesti. Varsinkin asiakaspalveluammateissa asiakkaiden kohtaaminen edustaa suurta osuutta koko työtehtävässä. Muistisairaiden ja iäkkäiden henkilöiden kohdalla vierailut esimerkiksi kaupassa tai apteekissa ovat arjessa suuressa roolissa.

–Ne toimivat tärkeässä asemassa ja saattavat olla joillekin viikon tärkeimpiä kontakteja. Asiakaspalvelun osalta on tärkeää, että muistisairas kykenee vaihtamaan kuulumisiakin siinä, jottei tilanne ole vain pelkkää ostamista. Hankkeen kautta yritykset ovat saaneet lisää työkaluja näiden tilanteiden hoitamiseksi, Niinistö-Mäkinen kommentoi.

KONKREETTISIA toimenpiteitä useiden hankkeeseen osallistuneiden yritysten toimesta on otettu käytäntöön. Monet yritykset huomioivat haastavat asiakaspalvelutilanteet jo työntekijöiden kouluttamisvaiheessa. Niinistö-Mäkinen toivoo mukaan lähteneiden yritysten jatkavan kehitystyötään muisti- ja ikäystävälliseen suuntaan sekä ylläpitävän toimintamalleja.

–Hanke on onnistunut äärettömän hyvin ja yritykset olleet upean aktiivisia sekä vuorovaikutteisia. Järviseudulta on ollut mukana 20 yritystä. Toivomme, että opittuja työkaluja kyetään hyödyntämään esimerkiksi asiakaspalvelussa. Varmasti jokaisella osallistuneella yrityksellä jää jotain itämään asian puolesta, Niinistö-Mäkinen toteaa.

Muisti- ja ikäystävällinen Etelä-Pohjanmaa -hanke oli STEA:n eli sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen tuella toteutettu hanke. Hanke toteutettiin aikavälillä 2017-2019 ja sille ollaan hakemassa jatkorahoitusta tuleville vuosille.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA