Työvoimavajetta paikataan aluemarkkinointihankkeella

Vesa Alanko-Luopa kertoi Järvi-Pohjanmaan yrityspalvelun uudesta seutumarkkinointihankkeesta.

Julkaistu:

Aihe:

–Pyrimme kasvattamaan alueen imagoa ja turvaamaan työvoiman saantia jatkossa. Hankkeessa luodaan positiivisia tarinoita, joilla tänne saadaan osaavaa työvoimaa, asukkaita ja yrittäjiä jatkossa. Markkinointi ja viestintä on tässä hankkeessa se tärkein pointti.

Mukana ovat viiden Järviseudun kunnan lisäksi Perho ja Kyyjärvi, josta aloite tuli reilu puolitoista vuotta sitten.

Etelä-Pohjanmaalla tarvittaisiin 1 200 uutta asukasta vuodessa, että asukasluku säilyisi nykyisellä tasolla, koska syntyvyys on erityisen alhaalla.   

–Tässä tullaan siihen, että työperäisellä maahanmuutolla on tarvetta jatkossa. Se, ollaanko me täällä valmiita hyväksymään muualta tulleita työntekijöitä, on meistä itsestämme kiinni. Minusta tuntuu, että heitä tarvitaan, väki ei muuten riitä jatkossa. Järviseudulla kuitenkin halutaan, että yritykset ja työpaikat säilyvät täällä, eivätkä lähde muualle sen takia, ettei ole osaavaa työvoimaa.

JAMI on tuonut pitkään opiskelijoita itärajan takaa käymällä rekrytointimatkoilla kertomassa toiminnastaan ja alueen mahdollisuuksista. Opiskelemaan tulleista moni on jäänyt seudulle töihin ja yrittäjäksi, ja toiminnasta on hyviä kokemuksia.

 –Näille kontaktimatkoille otetaan hankkeen puitteissa yrityksiä mukaan. Nimenomaan työpaikat kiinnostavat monia sikäläisiä, Alanko-Luopa totesi.

TYÖ etsii tekijäänsä auttaa myös yrityksiä tuomaan esille omaa tekemistään, osaamistaan ja vahvuuksiaan entistä paremmin. –Jokaisesta yrityksestä, joka on kiinnostunut lähtemään mukaan, pyritään löytämään kivoja, positiivisia tarinoita. Yrityksillä on tässä hankkeessa iso rooli, tämä ei ole pelkästään kuntamarkkinointia.

Hankkeesta tiedotetaan lisää, kun projektipäällikkö on valittu. Työtä haki kahdeksan henkilöä. Hankkeen rahoitus tulee pääosin Aisaparilta, mutta mukana olevat kunnat ja yritykset maksavat osallistumisesta.

VAUHTIIN on pääsemässä myös Jpyp:n Asenteella duunia, jonka yrittäjiä ja työntekijöitä yhdistävä portaali valmistui kesällä. Nyt sinne kerätään työntekijöiden tietoja. –Se on todella hyvä työkalu, joka palvelee koko seutukuntaa. Sesonkitöissä olevat voivat hakea sitä kautta töitä muuksi ajaksi, ja yritykset puolestaan kiireisiksi ajoiksi tekijöitä, vaikka vain viikonkin pätkiksi kerrallaan.

Mukana olevat yritykset ovat tällä hetkellä teollisuustoimijoita, mutta myös muilta aloilta olevat yritykset voivat tulla mukaan. Mukaan pääsee ilmoittautumalla työllisyyskoordinaattorille tai Jpyp:lle.

ALAJÄRVEN Yrittäjien puheenjohtaja Kirsi Kujala kertoi yrittäjäyhdistyksen menneistä ja tulevista tapahtumista. Aamupalan sponsoroineen tilitoimistoyhtiö Talenomin edustaja, kirjanpidon johtava asiantuntija Juuli Ahosola muistutti sähköisen taloushallinnon eduista yrittäjän arjessa. Musiikista vastasi Only Beat trio.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.