Tubetusta, Fortnitea ja opiskelua

Bastian Straker aloitti datanomiopinnot Jamin Alajärven toimipisteessä ja on viihtynyt: luokka on hitsaantunut jo hyvin yhteen.
VIIME keväänä mäntsäläläinen Bastian Straker ei ollut koskaan edes kuullut Alajärvestä. Nyt hän suorittaa datanomin tutkintoa Jamin Alajärven toimipisteessä ja asuu Jamin Kurejoen toimipisteen läheisyydessä sijaitsevassa opiskelija-asuntolassa.

–Eräs pelikaverini kertoi hakevansa tänne opiskelemaan. Se kuulosti hyvältä, ja hain itsekin, kertoo 16-vuotias Straker.

Datanomin opinnot tuntuivat luontevalta vaihtoehdolta, sillä Straker on paitsi peliharrastaja, myös tubettaja. Hänen Basu-kanavallaan YouTubessa on 33 000 seuraajaa ja hänen eniten katsottua videotaan on pyöritetty 735 000 kertaa. Hän on ladannut YouTubeen muun maussa pelivideoita sekä jalkapallo- ja salibandyhaasteita, ja hänen Fortnite-striimauksensa keräävät tuhansia näyttökertoja.

Nykyään hän tekee livelähetyksiä noin joka toinen päivä. –Pelaan Fortnitea kilpatasolla ja osallistun turnauksiin viikoittain. Olen voittanut niissä noin tonnin rahaa.

Katsojakertoja saavat Strakerin mukaan parhaiten videot, jotka ovat erilaisia ja viihdyttäviä sekä hauskoja laadukkaalla tavalla. –Alajärvellä olen tehnyt yhden videon, kokkasimme kaverin kanssa makaronilaatikkoa. Siitä tuli hyvää!

ARKI on alkanut sujua hyvin. Koulu, opiskelu ja uusi arki ovat olleet Strakerille mieluisia. Parasta on ollut se, että luokkakaverit ovat saman henkisiä ja porukka on kiva. Lähes kaikki koulukaverit asuvat saman katon alla. –On kierrelty ympäri kyliä tutustumassa paikkoihin, ja uusiin tyyppeihinkin olen tutustunut. Suurin ero entiseen on se, että joutuu itse tehdä ruuan.

Ainoa miinus Alajärvellä opiskelussa on junaradan etäisyys. –Menen joka toinen viikonloppu Mäntsälään. Lähden perjantaina koulubussilla kahden maissa, ja olen kotona vasta kahdeksalta illalla. Koska sunnuntain viimeinen bussikyyti Seinäjoelta Alajärvelle lähtee jo neljän maissa iltapäivällä, kotoa täytyy lähteä jo aamupäivällä.

MUUTON myötä Bastian Straker joutui jättämään salibandyharrastuksensa. –Pelasin Keravalla Blackbirdseissä.

Jami tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden esimerkiksi käydä kuntosalilla, pelata jalka-, kori- ja lentopalloa sekä pingistä, myös Kurejoen toimipisteessä. Veto Akatemian myötä kuntoilu tulee olemaan datanomiopiskelijoille tärkeä osa arkea.

Tulevaisuuden suunnitelmissa Strakerilla on saada datanomin koulutusta vastaavaa työtä, tai vaihtaa alaa, jos joku muu alkaa kiinnostaa enemmän. Pänttääminen ei innosta, joten korkeakouluopinnot eivät ole listalla.

Ennen sitä on luvassa mielenkiintoisia projekteja, muun muassa OutLoad Lanien järjestämistä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.