Komiat äänestettiin vuoden tanssiorkesteriksi

Komiat valittiin vuoden tanssiorkesteriksi ohjelmatoimisto Gramofonin äänestyksessä. Kortesjärveläislähtöinen Aleksi Laukkonen on kuvassa toinen oikealta. Promokuva.
Haitaripoljentoon nojaavaa tanssimusiikkia soittava Komiat valittiin marraskuussa vuoden tanssiorkesteriksi musiikkituotantoyhtiö Gramofonin äänestyksessä. Pohjanmaan lakeuksilta ja Varsinais-Suomen Pyhäjärven ympäriltä kotoisin olevat muusikot jättivät taakseen sellaisia nimiä kuin Finlanders ja Amore.

HAITARIPOLJENTOON perustuvaa tanssimusiikkia soittava Komiat valittiin marraskuussa vuoden tanssiorkesteriksi musiikkituotantoyhtiö Gramofonin äänestyksessä. Pohjanmaan lakeuksilta ja Varsinais-Suomen Pyhäjärven ympäriltä kotoisin olevat muusikot jättivät taakseen sellaisia nimiä kuin Finlanders ja Amore.

Yleisö sai äänestää vapaasti kaikista mahdollisista artisteista ja bändeistä, siis muistakin kuin Gramofonin edustamista muusikoista.

Nuorista muusikoista koostuvan Komiat-orkesterin tunnusmerkkinä keikoilla on rehti lavaesiintyminen sekä helposti jalan alle menevä suoraviivainen soitto.

Yhtyeessä soittaa haitaria kortesjärveläislähtöinen Aleksi Laukkonen, joka voitti Kultainen harmonikka -soittokilpailun vuonna 2014. Hänen lisäkseen laulaja Aleksi Yli-Sissala on kotoisin Alajärveltä.

–Kyllä se sydäntä lämmittää, että yleisö pitää musiikistamme. Yleisöllehän tätä kuitenkin tehdään, Laukkonen kommentoi kunnianosoitusta.

Hän kertoo, että keikkoja on riittänyt oikein mukavasti.

–Kuluvaan vuoteen tulee noin sata esiintymistä, ja samalla tahdilla jatketaan ensi vuonna. Keikkailu on ollut yhtyeelle erittäin mieluisaa ja yleisömääristä sekä iloisista ilmeistä päätellen myös kuulijoille. Paraikaa olemme suunnittelemassa meidän ensimmäistä pitkäsoittoa.

23-VUOTIAS Laukkonen opiskelee nykyisin musiikkiteatteria ja orkesterinjohtoa Tampereen ammattikorkeakoulussa. Kesällä yhdeksän hänen säveltämäänsä kappaletta kuultiin Nokian kesäteatterin Vuoksen laulu -näytelmässä. Hän kertoo, että hänen musiikistaan piti sekä yleisö että itse teatteri.

–Olihan se hienoa kokeilla säveltäjän roolia oikein kunnolla tällaisessa teatteriproduktiossa. Minua kysyttiin tekemään musiikit myös ensi kesän produktioon, mutta jouduin muiden kiireiden takia siitä kieltäytymään.

Yksi hänen haaveistaan on päästä joskus säveltämään musikaali.

–Luultavasti tämä haave toteutuu tässä muutaman vuoden sisään. Katsotaan, miten käy, hän vihjaa.

Komioissa hän on haitarinsoiton lisäksi ollut mukana sovittamassa osaa kappaleista, ja ehkä tulevaisuudessa hän myös säveltää itse jotakin yhtyeelleen. Hän on myös valmistumassa musiikkiteatterilinjalta ensi vuonna.

–Olen tässä suunnitellut pitäväni suurehkon opinnäytetyökonsertin, missä pääsisin näyttämään musiikillisen läpileikkuun siitä, mitä kaikkea olen saanut tehdä musiikin parissa. 

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.