Kaustisen hääkuoro esiintyy Evijärvellä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kansanmusiikkiohjelmastaan tunnetun Kaustisen hääkuoron konserttiin on luonnollisesti valikoitunut Kaustisen tunnetuimpien pelimannimestarien Konsta Jylhän ja Wiljami Niittykosken joululauluja, mutta myös hieman harvemmin kuultujen tekijöiden kädenjälkeä. Kuoro viipyy ohjelmassaan hetken katolisella keskiajalla ja matkaa sieltä takaisin kansallisromanttisin Pekka Juhani Hannikaisen, Toivo Kuulan, ja Oskar Merikannon sävelin. Konsertti päätetään yhteislauluun “Toivioretkellä”.

Mainos

Aaro Kentalan vuonna 1963 perustamaa Kaustisen Hääkuoroa johtaa MuM Arto Anttila. Kuoro vaalii pitkiä perinteitään kansanlauluja ja pelimannimusiikkia laulavana kuorona sekä kehittää laulutaitoaan jatkuvasti. Ensi vuonna suunnitteilla on mm. juhlistaa Aaro Kentalan syntymän satavuotisjuhlavuotta ja tiedossa on myös jo kaukaa kuoron historiasta tuttua yhteistyötä maineikkaiden Kaustisen Purppuripelimannien kanssa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.