Kortesjärvellä kartoitetaan Vapepa-toimintaa

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu auttaa viranomaisia kriisitilanteissa. Kuva: Vapepa / Eija Pippola.

Julkaistu:

Aihe:

–Kahvikupposen äärellä keskustellaan ja suunnitellaan tulevaa toimintaa, kertoo Maria Koski, Härmänmaan paikallistoimikunnan puheenjohtaja. –Tilaisuuteen ovat ensisijaisesti tervetulleita paikallistoimikunnan alueen eli Evijärven, Kauhavan, Lappajärven, Lapuan ja Vimpelin vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet henkilöt, mutta myös muualta voi tulla toimintaan tutustumaan.

–Alueellamme on 16 hälytysryhmää ja niihin kuuluu tällä hetkellä yli 220 henkilöä. Vapaaehtoisen pelastuspalvelun paikallistoimikunnan työn tarkoituksena on yhteen sovittaa alueellaan toimivien järjestöjen, hälytysryhmien ja viranomaisten työtä niin, että vapaaehtoisten valmius toimia viranomaisten apuna on mahdollisimman hyvä.

Mainos

VAPAAEHTOINEN pelastuspalvelu on 53 järjestön verkosto, jonka hälytysryhmät tukevat viranomaisia onnettomuuksissa ja muissa kriisitilanteissa. Useimmiten Vapepa hälytetään kadonneen ihmisen etsintään, mutta vapaaehtoisia tarvitaan myös esimerkiksi antamaan henkistä tukea, ohjaamaan liikennettä ja auttamaan evakuoinneissa. Auttajamme toimivat maalla, vesialueilla ja ilmassa. Vapepa-verkosto toimii pyyteettömästi, mutta organisoidusti.

–Toimintaan voi tulla mukaan jokainen, joka haluaa auttaa muita käytännönläheisellä tavalla. Vapepan jäsenjärjestöt järjestävät koulutuksen kaikille vapaaehtoisille. Järjestöt myös varustavat omat vapaaehtoisensa. Vuonna 1964 perustetussa Vapepassa toimii ympäri Suomen yhteensä yli 10 000 vapaaehtoista yli 1000 hälytysryhmässä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.