Taideleiri inspiroi uuden äärelle

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston taideleiri kokoontui Vimpelissä viime viikolla.
KYLLÄ tätä leiriä oli odotettu! Olen ollut kevään melko lailla neljän seinän sisällä, joten tämä tekee hyvää, kertoi Kaarina Höykinpuro. –Mukavaa ja rentoa maalaamista. Voin suositella muillekin! Toista kertaa entisissä Järviseudun sairaalan tiloissa järjestetty Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kesätaideleiri tarjosi neljän päivän intensiivisen ja inspiroivan maalausrupeaman. Yhdeksän leiriläistä sai kokeiltavakseen uusia tekniikoita entisten rinnalle.

Osallistujia leirille saapui kaikista Järviseudun pitäjistä Kortesjärveltä Lehtimäelle, ainoastaan evijärveläisiä jäätiin kaipaamaan.

–Tämä on ihana porukka, myös uusia ihmisiä ennalta tuttujen joukossa, luonnehti Terttu Lakaniemi.

Opettaja Sirpa Katajan mielestä kursseille tuotavien ideoiden on oltava helppoja, joita kuka tahansa voi kokeilla, mutta myös palkitsevia.

–Uudet tulijat pitää saada koukutettua, ja jo maalanneille haluan tarjota ahaa-elämyksiä.

–Onnistumisen ilo on tärkeää, sanoi Kaisa Ukonmäki.

Anna-Maria Polso uskaltautui toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa ja tarttumaan pensseliin maalausleirillä.

–Kouluaikana piirtelin, mutta oikeastaan aloitin täällä ihan alusta. Yksin en olisi päässyt alkuun. Maalaan hevos- ja luontoaiheita omista kuvistani.

Polso myöntää koukuttuneensa maalaamiseen ja aikoo jatkaa sitä iltakurssilla syksyllä.

Viivi Ala-aho oli lähtenyt hakemaan uutta oppia piirustus- ja maalausharrastuksensa tueksi.

–Parasta täällä ovat ihmiset, heidän kertomansa tarinat ja hyvä ilmapiiri, hän totesi maalauksensa äärestä.

–Sen mukaan etenet, mikä näyttää hyvältä. Kaikki keinot ovat sallittuja, evästi Kataja.

Anna-Maria Mattila on ollut Katajan maalauskurssilla jo useana vuonna.

–Maalaaminen on voimaannuttavaa. Nyt olen innostunut pouring-tekniikasta.

Eeva Lampi työsti maalaamalla surua hiljattain edesmenneen tyttärensä menetyksestä.

–Onneksi lähdin tänne, vaikka mietinkin osallistumistani. Maalaaminen on terapiaa. Harrastan myös ikonimaalausta, mutta tässä saa roiskimalla maalata, se tekee hyvää. Monen surutaulun joukossa on ilon pilkahduksiakin.

SYKSYLLÄ Vimpelissä alkaa Katajan johdolla kaksi maalauksen päiväryhmää, maanantaina sekä aamu- että iltapäivällä. Molempiin ryhmiin mahtuu kymmenen osallistujaa. Kataja halusi tarjota mahdollisuutta päiväryhmään useammalle kuin viime vuonna, että kaikki halukkaat pääsisivät mukaan. Tiistaisin Alajärven makasiinilla pidettävässä posliininmaalauksen päiväryhmässä voi tehdä myös kuvataidetta, samoin yhteiskoululla pidettävässä tiistain iltaryhmässä Vimpelissä.  Keskiviikkona iltaryhmä kokoontuu Kortesjärvellä kirkonkylän Nuorisoseuralla. Evijärven Taidetila Tiirassa on kahden päivän lyhytkurssi syyskuussa.

Kataja jatkaa opettajana vielä ainakin ensi kauden.

–Nämä ryhmät ovat niin mukavia, ihmiset ovat tulleet tutuiksi. Toisessa vaakakupissa on oma aika pitkän työuran jälkeen.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.