Kesäkuun lopussa Etelä-Pohjanmaalla oli 9 621 työtöntä työnhakijaa

ETELÄ-POHJANMAAN työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 9 621 työtöntä työnhakijaa, ely-keskus tiedottaa. Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä nousi 3 706 henkilöllä, eli 62,7 prosentilla. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi samalla ajanjaksolla 64 prosentilla. Työttömien työnhakijoiden määrä kuitenkin laski Etelä-Pohjanmaalla edellisestä kuukaudesta 968 henkilöllä.

Koronakriisi on näkynyt erityisesti lomautettujen lukumäärän voimakkaana kasvuna. Työttömistä työnhakijoista kokoaikaisesti lomautettuja oli 2 653 henkilöä. Lomautettujen määrä kasvoi viime vuoden vertailuajankohdasta 531,7 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 11,4 prosenttia, joka oli maan alhaisin. Seuraavaksi pienimmät osuudet olivat Pohjanmaalla (12,4 %) ja Ahvenanmaalla (12,6 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 15,8 prosenttia.

Mainos

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi suhteellisesti eniten Ahvenanmaalla (294,1 %), Uudellamaalla (84,5 %) ja Pohjanmaalla (78,6 %). Etelä-Pohjanmaalla työttömyys kasvoi kaikissa seutukunnissa. Suupohjassa käänne heikompaan oli suhteellisesti voimakkainta.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyöllisyyskatsaus.fi).

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.