Tartutaan toimeen, tehdään yhdessä

Markku Lehtola (vas.) ja Voitto Jaakkola ovat monessa mukana. Nuoria tekijöitä he kannustavat ottamaan yhteyttä paikallisiin seuroihin ja yhdistyksiin. Jokaiselle löytyy oman mielenkiinnon mukaista tekemistä.
Markku Lehtola (vas.) ja Voitto Jaakkola ovat monessa mukana. Nuoria tekijöitä he kannustavat ottamaan yhteyttä paikallisiin seuroihin ja yhdistyksiin. Jokaiselle löytyy oman mielenkiinnon mukaista tekemistä.
Vimpeliläisille Voitto Jaakkolalle ja Markku Lehtolalle kökkätyön tekeminen on mieluista puuhaa.

KÖKKÄ, naapuriapu, talkoot. Vapaaehtoisella työrupeamalla on monta nimitystä.

Entisaikaan talkoisiin ryhdyttiin periaatteella ”tänään teille, huomenna meille.” Talkoilla rakennettiin taloihin pärekattoja ja perustuksia, maalattiin talon seinää ja nostettiin perunaa. Nykypäivän talkootöihin osallistumista rajoittaa kiihtynyt elämäntahti: ansiotyö vaatii voimia ja harrastukset haukkaavat oman osansa ajankäytöstä.

Talkoiden tekeminen on monelle tuttua juuri omien lasten harrastusten kautta, sillä urheiluseuran hyväksi työskentely on tyypillistä talkootyötä. Peleissä ja turnauksissa myydään lippuja, pyöritetään puffettia ja turvataan tapahtuman järjestystä.

VIMPELILÄISILLE Voitto Jaakkolalle ja Markku Lehtolalle kökkätyön tekeminen on mieluista puuhaa. Jaakkola toimii Vimpelin kirkonkylän kyläyhdistyksen puheenjohtajana. Vuonna 2013 perustettu yhdistys on rakentanut talkoilla leikkipuiston ja järjestänyt muun muassa pääsiäis-, vappu- ja joulunavaustapahtumia.

Myös järjestysmiehen tehtävät ovat Jaakkolan sydäntä lähellä, ja hän onkin toiminut Vedon superpesispelien järkkäritiimissä usean vuoden ajan. Lehtola puolestaan on mukana Vimpeli-Seuran hallituksessa. Maanantaisena aamupäivänä miehet olivat Saarikentällä rakentamassa kentän TV-kuvaustilaa ajanmukaiseen kuntoon. Yhdestä suusta he toteavat talkoiden tuovan lisäsisältöä elämään.

–Kun fyysinen kunto vielä sallii työnteon, täytyy tarttua toimeen. Ja kyllähän tässä eläkeläisen henkinen vireys pysyy yllä mukavasti, toteavat Lehtola ja Jaakkola.

LEHTOLAN uusi aluevaltaus on Veto TV:n ohjaajan työ. Erilaisia tapahtumia ja juhlatilaisuuksia hän on kuvannut aiemminkin, mutta Vedon kotipelien monikameralähetykset ovat kokonaisvaltaisempi tehtävä: Lehtola tekee mainoksia ja käsittelee kuvattua mainosmateriaalia Kepit Systems Oy:n lähetysjärjestelmään sopivaksi. Lisäksi hän koordinoi suoraa pesislähetystä, huolehtii äänistä ja grafiikasta.

Veto TV:n lähetykset näkyvät Ruutu-palvelun kautta fanikameralähetyksen paikalla, ja tekijätiimissä on mukana kaikkiaan kymmenkunta henkilöä. Tuottajana toimii Juha Saarikoski, selostajana Maximusportin päätoimittaja Jari Porttila ja kommentaattorina Vesa Liikala. Elokuussa tiimiin liittyy selostajaksi Lasse Mansikka-aho. Kamerakuvaajina on joukko nuoria miehiä, joista ainakin osaa kiinnostaa jatkaa alalla myöhemminkin.

–Sanan puhtaassa merkityksessä Veto TV:n tekeminen ei ole talkootyötä, sillä saan siitä nimellisen korvauksen. Mutta ei tässä siltä kantilta kannata työtunteja laskea. Veto on Vimpelille tärkeä tunnettavuustekijä, ja on ilo antaa oma työpanoksensa seuran käyttöön, Lehtola sanoo ja saa myötämielisen nyökkäyksen Jaakkolalta.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.