Evijärvi nostaa veroprosenttia

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVEN kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti nostaa ensi vuoden kunnallisveroprosenttia yhdellä prosenttiyksiköllä 21,5:stä 22,5 prosenttiin. Kiinteistöveroprosentit pidetään ennallaan.

Nykyinen veroprosentti on ollut käytössä vuodesta 2014 lähtien. Yhden prosenttiyksikön nosto tarkoittaa 347 000 euron lisätuloja kunnalle.

Kunta on tehnyt tärkeitä investointeja, mutta investoinneista kertyy myös poistoja, joihin pitää pystyä varautumaan, sanoi keskustan Pertti Vesala.

–Kunnat voivat tasapainottaa talouttaan säästämällä tai lisäämällä tulojaan, tai tekemällä näitä molempia, kuten Evijärvelläkin tehdään. Mutta jotta meillä olisi tulevaisuudessa pikkuisen helpompaa, on perusteltua nostaa kunnallisveroprosenttia. Tilanne rupeaa olemaan sen kaltainen, että ratkaisuja on tehtävä.

Evijärvi on investoinut pääasiassa välttämättömyyksiin, kuten vedensaannin turvaamiseen, päiväkotiin, Antinrinteeseen ja hyötykäyttöasemaan, SDP:n Lasse Vertanen luetteli. Hän halusi kuitenkin muistuttaa, että kukkaronnyörit on nyt pidettävä tiukassa, eikä kuntoilukeskusprojektin tukemisen kaltaisiin ”herätehankintoihin” ole varaa. Hänen mielestään kunnan päätöksenteosta pitää myös saada pois ”turhaa soutamista ja huopaamista”, joka aiheuttaa lisäkuluja.

–Näillä keinoilla saamme katetta kuntalaisten maksamille veroeuroille ja luottamusta veronmaksun hyödyllisyyteen.

Mainos

VALTUUSTO hyväksyi myös lisäyksiä tulevien vuosien investointiohjelmaan.

Evijärven kunnostukseen varataan ensi vuodeksi isompi summa kuin aiemmin oli suunniteltu: 50 000 euroa aikaisemman 30 000 euron sijaan. Myös suunnitelmavuosille 2022 ja 2023 on esitetty 50 000 euroa.

–Tämä antaa hyvän suunnan järven kehittämistoimenpiteille. Summa, jonka kunta varaa, poikii paljon lisärahaa muun muassa elyltä ja muilta rahoittajilta. Heiltä saadaan rahaa siinä suhteessa kuin mitä kunta antaa, kokoomuksen Markus Kattilakoski kiitteli. Hän lisäsi, että vaikka kunta ei omista järveä, se on kunnan käyntikortti.

Hyötykäyttöasema-asiaan saatiin ratkaisu. Se päätettiin jättää lopullisesti nykyiselle paikalleen Vattuahon teollisuusalueelle. Maapohjan lunastaminen maksaa ensi vuonna 40 000 euroa ja aseman asfaltointi lisäksi 35 000 euroa.

Keskustan, kokoomuksen ja SDP:n valtuustoryhmät sopivat lisäksi vielä kokouksen aikana yhdessä, että vaikka sisäliikuntatilan laajennuksen rakentaminen oli tarkoitus aloittaa tänä syksynä, on järkevämpää aloittaakin se vasta ensi keväänä, eikä talvea vasten. Siihen tälle vuodelle varatut rahat, 520 000 euroa, päätettiin siirtää vuoden 2022 toimintasuunnitelmaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.