Koronatilanne Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella on rauhoittunut viime viikon aikana, mutta Etelä-Pohjanmaa on kiihtymisvaiheessa, eikä pikkujouluihin tule mennä

Julkaistu:

Aihe:

YLIHÄRMÄN yläkoulussa ja päiväkodissa toissaviikolla altistuneiden joukossa ei ole tähän mennessä tullut ilmi jatkotartuntoja. Ylihärmän yläkoulu palaa suunnitelman mukaisesti lähiopetukseen tiistaista 8.12. lähtien.

Myöskään julkisissa tiloissa — Ylihärmän nuorisotilalla, Ylihärmän S-marketissa sekä Kauhavan ABC:llä — tapahtuneista altistumisista ei ole tullut ilmi koronatartuntoja.

–Nyt näyttää siltä, että nämä tartuntaketjut on onnistuttu alueellamme pysäyttämään. Tartunnanjäljityksemme pääsi nopeasti kiinni tilanteeseen, ja altistuneet saatiin asetettua karanteeniin, vt. kuntayhtymän johtaja Piia Kujala kiittelee.

Karanteeni on varotoimi, jolla pyritään estämään tartuntojen leviäminen.

Tällä hetkellä kuntayhtymän alueella on yksittäisiä koronapositiivisia henkilöitä eristyksissä.

Mainos

Ylihärmän yläkoulun osalta viimeisimmät karanteenit päättyvät tänään 7.12. Mikäli päivän aikana ei muuta ilmene, näiden karanteenien päättyessä alueellamme on altistumisen vuoksi karanteenissa muutamia henkilöitä.

–Vaikka Ylihärmän osalta voimmekin ehkä tällä erää huokaista helpotuksesta, koronaa on edelleen maakunnassa liikkeellä. Tilanne saattaa muuttua hyvin nopeasti missä vain, kuten viime viikko meillekin osoitti, Kujala muistuttaa.

ETELÄ-POHJANMAA on epidemian kiihtymisvaiheessa. Nyt jokaisen olisikin erittäin tärkeää noudattaa sekä avin määräyksiä että alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin suosituksia.

–Pikkujouluja, kuten muitakin kokoontumisia, olisi nyt syytä välttää. Käyttämällä maskia sekä huolehtimalla turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta suojaat sekä itseäsi että muita, Kujala kiteyttää.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.