Kyläyhdistys joulupukin asialla

Hemilänrannassa Vimpelin Kirkonkylän kyläyhdistyksen tuomat joululahjat otettiin ilolla vastaan. Anneli Ahtola, Johanna Kleemola, Lea Vasalampi ja Soile Kautiainen-Hietala uskoivat aattona jaettavien lahjojen tuovan joulumieltä.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kaikille asukkaille eli 60 joulupusseihin koottiin kortit, hygieniatarvikkeita, jotka asukkaat joutuvat ostamaan omasta pussistaan, sekä suklaata. Kyläyhdistyksen väestä Soile Kautiainen-Hietala, Anneli Ahtola ja Lea Vasalampi olivat luovuttamassa lahjoitukset torstaina palvelutaloihin.

–Oikein tarpeeseen tulee! Tämä tuntuu oikein mukavalta, asukkaistakin, totesi Hemilänrannassa lahjat vastaanottanut Johanna Kleemola. –Aika on ollut vanhuksille ankeaa, kun omaiset eivät ole päässeet heitä tapaamaan. Nyt olemme hankkineet tablettietokoneen, jolla voi pitää yhteyttä. Saimme sen viime viikolla. Vielä kun saadaan pikkuhiljaa sen käyttöä tutummaksi.

Kleemola tuli ovelle kesken asukkaiden ja henkilökunnan joululauluhetken.

–Jaamme paketit sitten jouluaattona. Taloltakin tulee pienet paketit. On mukava saada vähän ohjelmaa jouluaattoon!

Venlan ja Väinön puolesta lahjat vastaanottivat Sirkka-Liisa Paalijärvi ja Teija Kangasniemi. Henkilökunta lupasi piilottaa lahjat ja jakaa ne asianmukaisesti jouluaattona.

–Joululaulatukset ovat olleet oikein tykättyjä, kertoi Anneli Ahtola.

–Osa laulaa mukana, osa tykkää kuunnella.

Aiemmin kyläyhdistyksen väki on joululaulutilaisuuksien lisäksi vuosittain käynyt viemässä myös vapputervehdykset ja vierailtu samalla myös Intervallissa. Nyt Intervalliin ei vielä menty, vaikka se on muuttanut uusiin tiloihinsa Toimelan ja Hemilänrannan naapuriin, mutta jatkossa se kuulunee taas vierailukohteisiin.

Kyläyhdistys kustansi lahjat jäsenmaksuilla ja saamillaan avustuksilla.

–Leikkikenttään on satsattu tänä vuonna, siellä on kaksi uutta laitetta, jotka on ostettu kunnan toiminta-avustuksella, ja ajattelimme, että myös vanhuksia muistettaisiin, Kautiainen-Hietala totesi.

–Uusin, nelilehtijousikeinu laitettiin tänään, ja vaakakeinu on laitettu syksyllä.

Tänä vuonna yhdistyksen toiminta on ollut olosuhteiden vuoksi hiljaista. Pääsiäistapahtumaa, kesämarkkinoita tai joulunavausta ei voitu järjestää, mutta kesällä onneksi ehdittiin aktivoitua kahdessa tapahtumassa.

Ensi vuodelle kyläyhdistys suunnittelee äänentoistolaitteiden hankkimista. Niillä voidaan järjestää esimerkiksi kesällä karaokea lapsille leikkipuistossa. Hippopuiston katokseen on tulossa uudet, kiinteät penkit keväällä rikottujen tilalle.

–Tietysti taas yritetään jotain tapahtumaakin järjestää, lupasi Soile Kautiainen-Hietala.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.