Neljä Kultakämmenen asukasta kuollut koronaan

Julkaistu:

Aihe:

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu yhteensä koko epidemian aikana 119 positiivista koronatartuntaa. Edellisen tiedotteen jälkeen on tullut ilmi kahdeksan uutta tartuntaa. Tartunnat liittyvät aikaisemmin alueella esiintyneisiin tartuntaketjuihin. Tartuntoihin liittyy joukkoaltistus Alajärven yläkoulussa ja jäljitystyö sen osalta on vielä kesken. Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella karanteeniin asetettujen altistuneiden määrä on noin 100 henkilöä. Järvi-Pohjanmaalla asumispalveluyksikkö Kultakämmenen ikäihmisten hoivayksikköön on levinnyt koronavirus, joka on johtanut neljän asukkaan kuolemaan. Koronaan on sairastunut ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksikössä Kultakämmenessä yhteensä 7 asukasta. Kuluneen kuukauden aikana neljä Kultakämmenen asukasta on menehtynyt koronan uuvuttamana.

Korona on viime viikkojen ajan ollut jatkuva huolen ja surun aihe niin asukkaille, omaisille kuin henkilöstöllekin.

Järvi-Pohjanmaan perusturva ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri välittää lämpimät surunvalittelut koronavirukseen menehtyneiden läheisille.

Järvi-Pohjanmaan perusturvan henkilöstössä on todettu myös muutamia tartuntoja. Kultakämmenen asukkaat ja henkilökunta on säännöllisesti testattu koronavirustartuntojen toteamiseksi ja koronatestauksia tehdään edelleen säännöllisesti. Kultakämmenen henkilökunta on huolehtinut turvallisista hygieniakäytännöistä ja tilaratkaisuista.

Pandemiajohtoryhmä muistuttaa, että on edelleen ensiarvoisen tärkeää, että kuntalaiset huolehtivat kaikissa tilanteissa hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, turvaväleistä sekä muistavat käyttää kasvomaskeja. -Muistutamme myös Koronavilkun käytöstä.

Aiemmin tiedotetut rajoitukset ja varotoimenpiteet pysyvät voimassa Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella(Alajärvellä, Lappajärvellä ja Vimpelissä)

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA