Maakunnassa maanantaina yksi uusi koronatartunta, sairaalahoidossa muutamia potilaita

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 63 841. Eilen tutkittiin 286 näytettä.

Koronatestiin hakeutuminen on ollut selvästi vähäisempää kuin marraskuussa ja joulukuun alkupuolella. Testimäärät ovat pudonneet, esimerkiksi joulukuun ensimmäisellä viikolla (vko 49) tehtiin 3 670 testiä, joulukuun viimeisellä viikolla (vko 53) tehtiin 1 635 testiä ja viime viikon aikana tehtiin ainoastaan 1 566 testiä. Osittain lasku johtunee juhlapyhistä. On kuitenkin edelleen tärkeää, että vähäistenkin hengitystietulehdukseen viittaavien oireiden ilmaantuessa otetaan yhteyttä terveydenhuoltoon koronatestiä varten.

Mainos

Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin kokous 11.1.2021

Nyrkki säilytti ennallaan aikaisemmin antamansa, 17.1.2021 saakka voimassa olevat suositukset ja esitti myös Aluehallintovirastolle rajoitusten jatkamista. Perusteena katsottiin olevan alkuvuoden tartuntamäärien nousu ja myös naapurimaakuntien vaikeutunut koronatilanne. Nyrkki kokoontuu seuraavan kerran perjantaina 15.1.2021, jolloin mahdollisesti on jo käytettävissä Aluehallintoviraston päätös rajoitustoimien jatkosta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.