Hautamäen kausi käyntiin kolmossijalla

Mika Juntunen ja Ville Hautamäki ottivat 56. Tunturirallissa kolmostilan. Kuva: Merita Mäkinen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

SM2-luokan hallitseva mestari Ville Hautamäki, jolla on alla Mitsubishi Lancer Evo IX, avasi kauden kolmossijalla.

–Se on ihan ok tulos. Sanotaan näin, että nyt fiilis ei ole sellainen, että jippii, oltiin kolmas, vaikka tietysti voi olla, että oltaisiin ilman ajanmenetystäkin oltu samalla sijoituksella. Mutta tietysti mieluummin olisimme ajaneet loppuun saakka kilpaa, Hautamäki sanoo.

Hautamäki ja kartanlukijansa Mika Juntunen kävivät alun pikataipaleilla hyvää kamppailua Jaro Kinnusen ja Kristian Kiviniemen kanssa. Rallin kolmannella ja samalla perjantain viimeisellä erikoiskokeella tapahtui kuitenkin kohtalokas käänne.

–Kaikki meni hyvin Jyrhämäjärven loppupuolelle asti. Väliaikojen perusteella olimme sillä hetkellä hiukan Kristianin edellä ja vähän Jaroa perässä. Lopun ison tien 12-kilometrisen osuuden olen ajanut monta kertaa ja tunnen sen todella hyvin. Se tulee aivan selkäytimessä.

Tätä taustaa vasten odotukset olivat luonnollisesti korkealla.

–Pian oli kuitenkin aivan valkoinen seinä edessä. SM1-luokassa edellä ajanut kilpailija oli suistunut tiukassa oikeassa, jossa meilläkin on nuotissa ”hämää”.

Auto oli ollut kahdeksan minuuttia hangessa ja se oli nostettu juuri Hautamäen autokunnan eteen. Pimeällä ja pakkasessa edellä ajavan auton nostattama pöly haittaa ajoa dramaattisesti.

–Erikoiskokeen loppuajassa jäätiin Jarolle yli 44 sekuntia. Se oli heti selvää, että mitään ei ole tehtävissä. Siihen saakka oli ajettu aivan maksimivauhdilla tiukkaa sekuntitaistelua, joten oli päivänselvää, ettei sellaista eroa ollut mitään toivoa lähteä enää ajamalla ottamaan kiinni.

Hautamäki ja Juntunen päättivät jatkaa lauantaina varmaa ajoa kohti maalia kolmossijaa varmistellen.

SM-PISTEISSÄ Hautamäki ja Juntunen ovat henkilökohtaisella puolella hyvissä asemissa. Viime vuonna mestaruuteen päättynyt kausi alkoi yhdeksännellä sijalla. Lisäksi Hautamäen edustama Porvoon Autopalvelu nousi tiimien SM-kärkeen. Tiimipisteistä ajavat Hautamäki ja SM3-luokan voittanut Tuukka Hallia.

Seuraava SM-osakilpailu ajetaan Kouvolassa 5.-6. maaliskuuta.

Lopputulokset: 1) Jaro Kinnunen–Tuukka Shemeikka Mitsubishi Lancer 1.51.50,9, 2) Kristian Kiviniemi–Enni Mälkönen Mitsubishi Lancer + 1.04,1, 3) Ville Hautamäki–Mika Juntunen Mitsubishi Lancer + 2.52,0, 4) Janne Eronen–Ville Mäkelä Kia Rio + 7.18,2

Pistetilanne 1/6: Jaro Kinnunen 34, Kristian Kiviniemi 25, Ville Hautamäki 20, Janne Eronen 16

Jari Kohonen

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.