Tehostetun palveluasumisen koronarokotukset alkoivat Kaksineuvoisessa viime viikolla

Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa edettiin torstaista 14. tammikuuta alkaen koronarokotuksissa tehostetun palveluasumisen asukkaisiin. Viime viikon aikana rokotuksen sai 45 tehostetun palveluasumisen asukasta kuudessa eri yksikössä.

KUNTAYHTYMÄ Kaksineuvoisessa edettiin torstaista 14. tammikuuta alkaen koronarokotuksissa tehostetun palveluasumisen asukkaisiin. Viime viikon aikana rokotuksen sai 45 tehostetun palveluasumisen asukasta kuudessa eri yksikössä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksen mukaan kaikki saatavat rokoteannokset voidaan nyt pistää eikä niitä tarvitse säästää tehosteannosta varten. Tämä on nopeuttanut rokotusten etenemistä.

–On erittäin tervetullutta, että pääsemme rokottamaan tehostetun palveluasumisen asukkaita jo arvioitua aiemmin, johtava ylilääkäri Heidi Ojala toteaa tyytyväisenä.

–Nämä ihmiset ovat niitä kaikkein hauraimpia ja suurimmassa vaarassa, mikäli koronavirusinfektion saavat. Kaikki tilastotieto puhuu sen puolesta, että koronavirusinfektion sairastaminen on erityisen vaarallista ikäihmisille, ei niinkään työikäiselle väestölle.

Sitä, haluaako tehostetun palveluasumisen asukas rokotteen ottaa, tiedustellaan sekä asukkaalta itseltään että hänen omaiseltaan. 

Sairaanhoitopiirit jakavat rokotteet alueille niiden väestömäärän mukaisesti. Rokotuksia jatketaan viikoittain siinä tahdissa, kun rokotetta kuntayhtymän alueelle saadaan.

Tehostetun palveluasumisen asukkaiden rokotusten rinnalla jatketaan myös sote-alan henkilöstön rokotuksia THL:n rokotusjärjestyksen mukaisesti.

Tähän mennessä rokotteen on kuntayhtymän alueella saanut 50 terveydenhuollon ammattilaista. He työskentelevät joko koronanäytteenotossa, infektiopoliklinikalla tai sairaalaosastolla.

Viime viikolla ajanvaraus koronarokotteelle aukesi myös tehostetussa palveluasumisessa sekä kotihoidon ryhmäkodeissa työskentelevälle henkilöstölle. Heidän rokottamisensa käynnistyy tällä viikolla. 

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.