Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on hälytetty apuun tavallista useammin korona-aikana

Kuva: Eija Pippola

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Yksi syy etsintöjen suureen määrään on, että koronaepidemian aikana ihmiset ovat liikkuneet aiempaa enemmän luonnossa ja siksi myös kadoksiin on joutunut yhä useampi. Myös muita auttamistilanteista oli aiempaa enemmän.

Apua annettiin useammin kuin aiempina vuosina. Viime vuonna apua Vapepalta sai noin 2 500 ihmistä, ja tehtäviin osallistui noin 8 500 vapaaehtoista auttajaa. Myös vapaaehtoistunteja kertyi paljon, yli 30 000 tuntia.

-Auttajia ja heidän aikaansa tarvittiin aiempaa enemmän, koska Vapepa osallistui useisiin paljon vapaaehtoisia vaativiin auttamistilanteisiin, joita etsintöjen lisäksi olivat esimerkiksi tulipalot, tulvasuojelu sekä koronaan liittyvät tehtävät, sanoo valmiuskoordinaattori Arsi Veikkolainen Vapepasta.

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun auttajien verkosto kasvoi, kun hälytysryhmiin liittyi vuonna 2020 tuhat jäsentä. Hälytysryhmissä on 11 000 vapaaehtoista auttajaa ympäri Suomea.

Auttamistilanteet:

265 etsintää

120 ensihuoltotilannetta

101 valmiushälytystä

58 muuta auttamistilannetta

hälytyksiä yhteensä 544

Muut auttamistilanteet olivat esimerkiksi tulvasuojelua, neuvontaa, metsäpalojen jälkivartiointia sekä yksittäisiä auttamistehtäviä koronaan liittyen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.