Neljä uutta koronatartuntaa Järvi-Pohjanmaalla

Edellisen, 22.1.2021 annetun tiedotteen jälkeen Järvi-Pohjanmaan alueella on todettu neljä uutta koronatartuntaa. Kyseiset henkilöt asuvat kaikki Alajärven kaupungin alueella. Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu koko epidemian aikana 135 koronatartuntaa. 22.-28.1. koronanäytteitä otettiin 122 kappaletta.

Uusista koronatartunnan saaneista kaksi henkilöä ovat jo olleet karanteeniin asetettuja. Yksi koronatartunta on todettu ulkomailta tulleelta henkilöltä. Hänet oli testattu heti maahan tullessaan, ja Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella asetettiin vain yksi henkilö karanteeniin. Alueen neljäs uusi koronatartunta on saatu maakunnan ulkopuolelta sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköstä. Tartunnanjäljitys on tehty, ja yhteensä Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella karanteeniin tai eristyksiin on asetettu kymmenen henkilöä.

Pandemiajohtoryhmä muistuttaa alueen asukkaita noudattamaan erityistä varovaisuutta ja huolehtimaan turvaetäisyyksistä, kasvomaskien käytöstä ja hyvästä käsihygieniasta. Liikkumista maakunnan sisällä ja maakunnan ulkopuolelle on syytä harkita tarkoin.

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella rokotteita on annettu siinä tahdissa, kun niitä on alueelle jaettu. Alueemme asumispalveluyksiköiden asukkaista on rokotettu yhteensä noin kolmasosa eli noin 100 henkilöä. Annettava rokote on haastava säilytettävä, eikä yksittäisiä rokoteannoksia voi siirtää yksiköstä toiseen. Rokotteita on annettu riippumatta siitä, onko kyseessä Järvi-Pohjanmaan perusturvan oma vai yksityisen palveluntuottajan yksikkö. Yksiköt valikoituvat rokotettavaksi lähinnä sen mukaan, kuinka paljon olemme saaneet rokotteita käyttöömme, jotta voimme rokottaa koko yksikön asukkaat kerralla tehokkaasti ja turvallisesti, toteaa pandemiajohtoryhmä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.