Järvi-Pohjanmaalla ei uusia koronatartuntoja; 15 karanteenissa tai eristyksissä

Julkaistu:

Aihe:

Viime viikon alkupuolella maakunnan ulkopuolella asuva henkilö oli osallistunut Vimpelissä pidettyihin koripalloharjoituksiin. Harjoitusten jälkeisenä päivänä henkilö oli hakeutunut koronatestiin kotipaikkakunnallaan ja näyte oli osoittautunut myöhemmin positiiviseksi. Kaikki harjoituksiin osallistuneet henkilöt on asetettu karanteeniin. Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on yhteensä 15 henkilöä eristyksissä tai karanteenissa.*

Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan koronatilanne on hyvä. Etenkin ihmisten liikkuminen maakunnan ulkopuolelle muodostaa merkittävän riskin koronatilanteen heikkenemiselle alueellamme. Liikkumista maakunnan ulkopuolelle on syytä harkita tarkoin. Mikäli se on välttämätöntä, pandemiajohtoryhmä kehottaa ihmisiä noudattamaan erityistä varovaisuutta ja huolehtimaan turvaetäisyyksistä, kasvomaskien käytöstä ja hyvästä käsihygieniasta.

Mainos

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella rokottaminen etenee hieman suunniteltua nopeammin, koska uuden kansallisen ohjeistuksen mukaisesti rokotteen tehosteannos voidaan antaa 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokoteannoksesta. Järvi-Pohjanmaan perusturvan henkilökunnasta noin 120 henkilöä on saanut rokotteen ja alueen asumispalveluyksiköiden asukkaista on rokotettu yhteensä noin 180 henkilöä. Osa henkilökunnasta ja asumispalveluyksiköiden asukkaista ehti saamaan tehosteannoksen ennen uutta kansallista ohjeistusta. Ensi viikolla loput Järvi-Pohjanmaan alueen asumispalveluyksiköiden asukkaat tulevat saamaan ensimmäisen koronarokotteen, ja alueella käynnistyvät myös yli 80-vuotiaiden rokotukset.

Tarkennettu otsikkoa koskien tietoa Vimpelin koripalloharjoituksissa tapahtuneeseen altistumiseen liittyen10.2.2021 klo 21.16: Kaikki 15 karanteenissa olevaa eivät liity koripalloharjoitusten altistumiseen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.