Sairaanhoitopiirissä viikonloppuna kahdeksan uutta koronatartuntaa

Viimeisen viikon aikana sairastuneista 63 prosenttia oli karanteenissa olevia. Lähes puolet tartunnoista on saatu perhepiiristä ja myös kaveripiiristä saatujen tartuntojen osuus on kasvanut 38 prosenttiin. Hiihtoloman aikana sosiaaliset kontaktit ovat selvästi lisääntyneet ja sen seurauksena myös muista maakunnista saatujen tartuntojen määrä on kääntynyt kasvuun.

Sairaalahoidon tarve on hivenen lisääntynyt. Osastohoidossa on tällä hetkellä 16 koronapotilasta, valtaosa heistä Ilmajoen terveyskeskuksessa.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 83 249. Eilen tutkittiin 313 näytettä. Positiivisten näytteiden osuus viimeisen viikon aikana otetuista näytteistä on 1,4 prosenttia. Viime viikon aikana tutkittiin 2321 näytettä, vastausviive on keskimääräinen 12 tuntia.

Nyrkin kokouksessa todettiin, että Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut pandemian kiihtymisvaiheessa 27.11.2020 lähtien. Tartuntojen yhteismäärät ovat pysyneet samansuuruisina viimeiset kolme kuukautta.

Mainos

Alueen epidemiologisen tilanteen perusteella Nyrkki suosittelee yläkoulujen lähiopetuksen jatkamista toistaiseksi. Tartuntatilanteen pahentuessa kunnissa voidaan siirtyä etäopetukseen nopeastikin.

Nyrkin 1.3.2021 antama suositus yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan tauottamisesta on voimassa 31.3.2021 saakka. Nyrkki vetoaa vahvasti seuroihin että yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta julkisissa ja yksityisissä tiloissa tauotetaan maaliskuun loppuun saakka suosituksen mukaisesti.

Lisäksi Nyrkki suosittelee noudattamaan ylioppilastutkintolautakunnan antamia suosituksia ylioppilastutkinnon kokeiden järjestämiseksi. Kokelaita suositellaan välttämään sosiaalisia kontakteja eli asettumaan omaehtoiseen karanteeniin 14 vuorokauden ajaksi ennen tutkinnon alkua.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.