Jääkarusellitapahtuma yhdeksi Järviseudun talven vetonauloista

Kunnanjohtajat Sami Alasara, Vesa Koivunen ja Sam Leijonanmieli hiihtomarssin jälkeen.

Hiihtokokous oli jatkoa viime kesän marssille Lappajärven ympäri, joka käytiin lähes 35 asteen helteessä. Tänä vuonna hiihto Lappajärven ympäri käytiin myös erittäin haasteellisissa olosuhteissa, koska jäällä oli paljon vettä ja upottavaa pehmeää lunta. Lähes 15 tunnin pituisen hiihtomarssin aikana johtajat suunnittelivat uusia kehittämisideoita alueen vetovoiman ja tunnettavuuden lisäämiseksi, elinkeinoelämän toimintaedellytysten parantamiseksi ja kuntien välisen yhteistyön edelleen lisäämiseksi.

Keskustelujen aikana nousi esille kuusi asiakokonaisuutta,  joita kuntien johtajat lähtevät yhdessä viemään eteenpäin.

Ensimmäinen niistä on Lappajärven jääkarusellitapahtuman hankkeistaminen talviajan yhdeksi alueen päätapahtumista Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin alueella ja alueen yritysten voimakas läsnäolo tapahtumassa COVID19:njälkeen. Toisena nousi esille yhteistyön lisääminen erilaisten kuntakohtaisten tapahtumien järjestämisien osalta koskemaan koko aluetta. Kolmas teema oli alueen elinkeinoelämän ja kuntien välinen elinkeinoseminaari korona-exit-strategian rakentamiseksi yhdessä yrittäjien, kuntien ja JPYP Oy:n kanssa. Myös kansainvälistä yhteistyötä tulee tiivistää.

Kunnanjohtajat pohtivat myös seuraavan tempauksensa toteuttamista, mitä tapahtuu marssin ja hiihdon jälkeen?

Kuudentena asiakaskohtana esille nousi Tue paikallista yritystä -kampanja koronan aiheuttamien ongelmien osaratkaisuksi.

Koivunen, Alasara ja Leijonanmieli toteavat yhdessä, että energiatasojen laskiessa ja matkan rasitusten alkaessa tuntumaan ihminen on aidoimmillaan. Nämä tempaukset ovat lujittaneet johtajien luottamusta toisia kohtaan sekä lähentäneet muutoinkin alueen ihmisiä keskenään. Pitkän hiihdon aikana syntyi monenlaisia ajatuksia eri aihealueisiin, ja miehet näkevät nämä erinomaisina tapoina kehittää toimintaa. Miehet toteavat synnyttäneensä aivan uudenlaisen tavan kokoontua ja kehittää toimintaa sekä markkinoida aluetta kansallisesti ja kansainvälisesti. Palaute on ollut pääsääntöisesti myönteistä. Tämä pistää myös liikkumaan, jotta jaksaa seuraavan kuntajohtajatapaamisen, joka voi hyvinkin olla rankempi kokemus kuin edellinen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.