Koronarokotukset laajenevat 75–79-vuotiaisiin Kauhavalla ja Evijärvellä

Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa käytössä olevat rokotteet, tilanne 8. maaliskuuta. Kuva: Kaksineuvoinen

KORONAROKOTUKSET ulotetaan Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella uuteen väestöryhmään. Vuosina 1942–1946 syntyneille ajanvaraus avautuu keskiviikkona 10.3. kello 8 sekä puhelimitse numerossa 06 2412 4545 että netissä www.hyvis.fi -sivustolla. 

–Edelleen rokotukseen voivat varata ajan myös kaikki tätä vanhemmat alueemme kuntalaiset. Rokotuksia jatketaan niin kauan, kunnes kaikki halukkaat ovat rokotteen saaneet, johtava ylilääkäri Heidi Ojala vakuuttaa.

Rokotukset on aloitettu vanhimmista ikäluokista. Tähän mennessä alueemme yli 80-vuotiaasta väestöstä on rokotettu noin puolet.

Vuosina 1947–1951 syntyneet, eli 70–74-vuotiaat, tulevat rokotusvuoroon myöhemmin. Heitä pyydetään seuraamaan kuntayhtymän tiedotusta.

KORONAROKOTUKSET etenevät tällä hetkellä kahta ”rokotuslinjaa”: yhden muodostavat yli 70-vuotiaat, toisen 18–69-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat. 

Yli 70-vuotiaat rokotetaan valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti PfizerBiontechin koronarokotteella. Koska rokotteita on rajallisesti saatavilla, rokottamista porrastetaan ikäryhmittäin. Yli 70-vuotiaiden kohdalla taustasairauksilla ei ole vaikutusta rokotusjärjestykseen.

Sen sijaan alle 70-vuotiaat rokotetaan AstraZenecan koronarokotteella. Myös tätä valmistetta saadaan rajallisesti, joten rokottamista porrastetaan riskiryhmittäin. Tässä 18–69-vuotiaiden ryhmässä tarkemmalla iällä ei ole vaikutusta rokotusjärjestykseen. 

–Olemme saaneet paljon kysymyksiä juuri tähän liittyen. Tiedustellaan, miksi vaikkapa 62-vuotias diabeetikko voi saada rokotteen aiemmin kuin 72-vuotias diabeetikko. Syy on kuitenkin siinä, että emme voi lähteä rokottamaan alueemme asukkaita ohjeiden vastaisesti, Ojala perustelee.

70–74-vuotiaiden tulisikin nyt malttaa odottaa omaa rokotusvuoroaan vielä jonkin aikaa.

–Hyvä uutinen on se, että yli 70-vuotiaille suunnattua PfizerBiontechin rokotetta saadaan koko Suomeen kaikista koronarokotteista varmimmin, joten rokotukset etenevät. Kaikki suinkin saatavilla olevat rokotteet kyllä tilataan kuntayhtymään ja jok’ikinen rokoteannos hyödynnetään, Ojala vahvistaa.

Tähän mennessä Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut reilut 1 300 henkilöä. Merkittäviä rokotteen aiheuttamia haittavaikutuksia ei ole tullut ilmi. 

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.