Kaksi uutta koronatartuntaa Järvi-Pohjanmaalla

EDELLISEN, 29.3. annetun tiedotteen jälkeen kahdella Järvi-Pohjanmaan alueella oleskelevalla henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Tartunnat ovat peräisin ulkomailta ja muualta Suomesta.

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu koko epidemian aikana 140 koronatartuntaa. Tällä hetkellä alueella on yhteensä kahdeksan henkilöä eristyksissä tai karanteenissa.

Viimeisen viikon aikana (31.3.–6.4.) koronanäytteitä otettiin aikaisempia viikkoja vähemmän, yhteensä 95 kappaletta.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä haluaa kiittää alueen asukkaita sitoutumisessa paikallisiin koronaohjeisiin ja -suosituksiin.

Tällä hetkellä tilanne Etelä-Pohjanmaalla ja Järvi-Pohjanmaan alueella on koronan suhteen rauhallinen.

Koronatilanne on Suomessa menossa hieman parempaan suuntaan, ja rokotekattavuus kasvaa koko ajan.

PANDEMIAJOHTORYHMÄ pyytää alueen asukkailta vielä sinnikkyyttä ohjeiden ja suosituksien noudattamisessa.

–Työpaikalle, kouluihin tai päivähoitoon ei saa mennä, jos on pieniäkään koronavirustartuntaan sopivia oireita. Tällöin on hakeuduttava koronatestaukseen Järvi-Pohjanmaan flunssapoliklinikalle, vt. peruspalvelujohtaja Jaakko Anttila sanoo.

Poliklinikan ajanvaraus tehdään numerosta 06-2412 7700.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueellaan kaikki sisä -ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla voidaan kuitenkin sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Määräys on voimassa ajalla 1.4. –30.4.2021. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän aikaisemmin antamat ohjeet eivät ole muuttuneet, ja ovat voimassa 30.4. asti.

KORONAROKOTUKSISTA pidetään info- ja kyselytilaisuus huomenna perjantaina aamuyhdeksältä. Sitä pääsee seuraamaan Alajärven kaupungin sivuilta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.