Koronarokotukset laajenevat Kauhavalla ja Evijärvellä uusiin väestöryhmiin

Julkaistu:

Aihe:

KORONAROKOTUKSET päästään ulottamaan Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella uusiin väestöryhmiin.  

Tiistaista 13.4. alkaen koronarokotukseen voivat ikänsä puolesta varata ajan kaikki vuosina 1952‒1956 syntyneet henkilöt. 

Lisäksi riskiryhmiin kuuluvien ajanvaraus laajenee niin, että tiistaista 13.4. lähtien ajan voivat varata sekä vuosina 2004–2005 syntyneet riskiryhmään 1 kuuluvat nuoret että vuosina 1957–1966 syntyneet riskiryhmä 2:een kuuluvat henkilöt.  

Ajan koronarokotukseen voivat edelleen varata myös ne Kaksineuvoisen alueen kuntalaiset, jotka kuuluvat jo aiemmin rokotusvuoroon tulleisiin ikä- tai riskiryhmiin. Rokotuksia jatketaan niin kauan, kunnes kaikki halukkaat ovat rokotteen saaneet.

ROKOTUSAJAT varataan ensisijaisesti netissä hyvis.fi-sivustolla. Ohje nettiajanvarauksen tekemiseen löytyy Kaksineuvoisen verkkosivuilta. 

Nettiajanvaraukseen avataan uusia rokotusaikoja sitä mukaa, kun varmistus saapuvista rokote-eristä saadaan. Mikäli kaikki ajat ovat hetkellisesti täynnä, ajanvaraussivustolla kannattaa käydä tarkistamassa tilanne säännöllisesti.

Mikäli ei ole mahdollisuutta käyttää internetiä, ajan koronarokotukseen voi varata myös puhelimitse: 

Vuonna 1946 tai sitä aiemmin syntyneet numerosta 06 2412 4545

Vuosina 1947–1956 syntyneet 06 2412 4551

Riskiryhmään 1 kuuluvat vuosina 1957–2005 syntyneet 06 2412 4551

Riskiryhmään 2 kuuluvat vuosina 1957–1966 syntyneet 06 2412 4545.

Ajanvarausnumeroon soitettaessa soittajan numero tallentuu takaisinsoittojonoon. Mikäli asiakas on soittanut matkapuhelinnumerosta, hän saa tekstiviestivahvistuksen numeron tallentumisesta. 

Kuntayhtymän työntekijä ottaa asiakkaaseen yhteyttä, kun vapaita rokoteaikoja on saatavilla. Avaamme rokoteaikoja aina sitä mukaa, kun saamme varmistuksen saapuvista rokote-eristä. Takaisinsoitto asiakkaalle voi tulla muutaman päivän‒muutaman viikon kuluttua ajanvaraukseen soittamisesta. Kun työntekijä soittaa asiakkaalle takaisin, hän kertoo, mitä valmistetta rokotuksessa tullaan käyttämään. 

Asiakas ei voi itse valita tai vaihtaa rokotevalmistetta. Mikäli asiakas epäilee rokotteen soveltuvuutta itselleen, asia selvitetään lääketieteellisin perustein ja tarvittaessa konsultoidaan tartuntataudeista vastaavana lääkärinä toimivaa johtavaa ylilääkäriä. 

THL:N määritelmät riskiryhmistä ovat seuraavat:

Riskiryhmä 1:een kuuluvat ne henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila: Elinsiirto tai kantasolusiirto; aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti; vaikea puolustusjärjestelmän häiriö; vaikea krooninen munuaissairaus; vaikea krooninen keuhkosairaus; lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes; tai Downin oireyhtymä (16 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat).

Riskiryhmä 2:een puolestaan kuuluvat ne henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila: Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma; vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti); aivohalvaus tai muu hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila; immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen; vaikea krooninen maksasairaus; tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta; vaikea uniapnea; psykoosisairaus; tai sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40).

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.