Vimpelissä marssitaan ensi viikon lauantaina

Tänä keväänä tulee kuluneeksi 80 vuotta Suomen ja Ruotsin välisestä maaottelumarssista. Vapaussotiemme lakeuden perinneyhdistys ry järjestää historiallisen tapahtuman muistoksi Lakeuden maakuntamarssin yhdellätoista paikkakunnalla 24.4.–9.5. välisenä aikana.

TÄNÄ keväänä tulee kuluneeksi 80 vuotta siitä, kun Suomi ja Ruotsi kilpailivat keväällä 1941 kolmen viikon aikana siitä, kumpi sai kirjattua enemmän kävelysuorituksia suhteessa väkilukuun.

Tapahtuma tunnettiin nimellä maaottelumarssi. Suomi voitti tuon kilpailun ylivoimaisesti. Suomessa tehtiin 1 507 111 suoritusta ja Ruotsissa ainoastaan 943 952 suoritusta. Lähes 42 prosenttia koko Suomen väestöstä kävi marssimassa.

Vapaussotiemme lakeuden perinneyhdistys ry järjestää maaottelumarssin 80-vuotismuistoksi Lakeuden maakuntamarssin yhdellätoista paikkakunnalla 24.4.–9.5. välisenä aikana.

Marssimatka on kymmenen kilometriä ilman ajanottoa. Jokainen marssiin osallistuja saa marssikortin, mihin merkitään marssin suoritus samalla tavalla kuin vuonna 1941. Marssikortti jää marssijalle henkilökohtaiseksi muistoksi.

Osallistuminen on ilmaista, mutta samaan tapaan kuin vuonna 1941:kin, marssijat voivat ostaa muistoksi marssitapahtumaa varten teetetyn rintamerkin.

Mukana järjestelyissä ovat myös Etelä-Pohjanmaan Reserviupseeripiiri ry:n, Etelä-Pohjanmaan Reserviläispiiri ry:n, Pohjanmaan Rauhanturvaajat ry:n sekä Lakeuden Latu ja Polku ry:n kanssa

VIMPELISSÄ matkaan lähdetään Saarikentältä heti lauantaina 24. huhtikuuta kello 11–14.

Avauspäivänä marssitaan lisäksi Isossakyrössä ja Ylistarossa.

Seuraavien päivien aikana tapahtumat pidetään lisäksi Ylihärmän Anssin Jussin areenalla, Alavudella, Ilmajoella, Jurvassa, Kauhajoella, Kurikassa, Seinäjoella ja Teuvalla.

Kunnat kilpailevat keskenään osallistumisprosentista. Kuntakohtainen paremmuus ratkeaa laskemalla paikkakunnan prosentuaalinen osallistujamäärä paikkakunnan asukasluvusta.

Marssikilpailun voittaneelle kunnalle luovutetaan kunniakirja Vapaussotiemme lakeuden perinneyhdistys ry:n vuosipäivänä Seinäjoella 4.6.2021.

Tapahtuman tavoitteena on lisätä sotavuosien perinnetietoutta sekä järjestöjen välistä yhteistyötä ja tunnettavuutta ja kiinnittää huomiota kunnosta ja terveydestä huolehtimiseen varsinkin nykyisenä korona-aikana.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.