Evijärven lintutorni helppo luontoretkikohde

Evijärven lintutorni on hieno ja helppo luontoretkikohde ja se tarjoaa mainion tukikohdan lintujen tarkkailulle.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Evijärveä sanotaan paikallisesti satasaariseksi. Järvestä löytyy yhteensä 132 saarta. Evijärvi on matala ja rehevä ja tarjoaa monelle lintulajille maakunnan parhaat pesimäolosuhteet tehden siitä valtakunnallisesti merkittävän lintujärven. Evijärven lintutorni on hieno ja helppo luontoretkikohde ja se tarjoaa mainion tukikohdan lintujen tarkkailulle. Lintutorni sijaitsee Valmosannevalla Jokisuunlahden lounaispuoleisella rannalla. Valmosanneva on maisemansa, kasvistonsa että linnustonsa puolesta edustava ja suojeltu keidassuo. Alueen lajisto on monipuolinen ja se käsittää myös harvinaisuuksia. Lintutornille johtava polku on kunnostettu ja matka lintutornille lyhyt. Noin puolen kilometrin pituisen polun varrella ehtii kuitenkin kokea monta erilaista tunnelmaa ja aistia luontoa monin tavoin. Polun varrella on evästelypaikka. Osoite ja ajo-ohje: Kaustisentie 154, Evijärvi. Aja Evijärven keskustasta Vetelin suuntaan n. 1 km ja käänny viitoituksen mukaan lintutornille. Auto pysäköidään jätevedenpuhdistamon pihaan parkkipaikalle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.